09-21 Reunió Jordi JanéwwAixí ho va traslladar el Conseller d’Interior als alcaldes del Pacte de Berà en una reunió celebrada el passat divendres al Consell Comarcal

El Conseller d'Interior, Jordi Jané, i els alcaldes del 'Pacte de Berà' faran front comú davant el Ministeri de Foment per exigir que desviï obligatòriament els camions de l'N-340 per l'autopista AP-7, bonificant el peatge un 50%.

Jané i els alcaldes es van reunir aquest passat divendres per consensuar aquesta posició de cara a una reunió que la Generalitat mantindrà amb l'Estat la setmana que ve. Volen que el desviament s'apliqui a tota la via, des d'Alcanar fins l'Arboç. En el cas del tram del Tarragonès i el Baix Penedès, els representants polítics demanen que sigui una mesura temporal mentre es projecta el perllongament de l'autovia A-7, amb un traçat que sigui el màxim paral·lel possible a l'autopista i que no malmeti més el territori.

La trobada del passat divendres va comptar també amb l’assistència del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, del director del CAT 112, Frederic Adan, de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, del secretari general d’Interior, Cèsar Puig, de representats del cos de Mossos d’Esquadra a la demarcació de Tarragona, de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, i dels alcaldes del Vendrell, Bellvei, Cunit, Calafell, l’Arboç, Torredembarra, Roda de Barà, Castellet i la Gornal i la regidora d’Urbanisme d’Altafulla.

L'acord a què van arribar aquest divendres el Conseller d'interior amb els alcaldes del Pacte de Berà vol ser una "solució global" per tota l'N-340, segons Jordi Jané, qui alhora també va apuntar que pel Tarragonès i el Baix Penedès volen que sigui una mesura "parcial". Pel Conseller d'Interior i els responsables municipals, la solució definitiva ha de ser continuar la construcció de l'A-7 fins l'Arboç.

Jané considera que cal aprofitar la construcció prevista als Pressupostos Generals de l'Estat pel 2016 fins la Pobla de Montornès per reclamar de forma insistent el perllongament cap a Creixell, Roda de Berà, Coma-ruga, Bellvei i l'Arboç. Ha insistit, però, que aquesta variant cal que es construeixi "amb un traçat acceptat pel territori", ja que la planificació actual ha estat reiteradament rebutjada pels municipis afectats. D'aquesta manera, Jané ha fet una crida a reclamar un "traçat més idoni".

En aquesta línia, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha manifestat que ‘el nou traçat de la N-340 no ha de malmetre el territori, i evitar la intensitat i contaminació actual que pateix la comarca diàriament’. També ha afegit que ‘l’actual traçat que proposa el Ministeri no el volem, ja que no té en compte el paisatge i afecta zones urbanes’.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va qualificar la reunió de ‘positiva’, i va recordar que la nacional 340 és la carretera més transitada de l’Estat, amb més de 20.000 vehicles al dia.

Preguntat sobre la gratuïtat de l'autopista AP-7 fins que no es construeixi l'autovia -mesura que havien consensuat inicialment els alcaldes el passat mes de març en la constitució de l'anomenat 'Pacte de Berà'-, el Conseller Jordi Jané va admetre que aquesta qüestió s'havia debatut durant la reunió, però que ha dit que ha estat descartada. "Si el trànsit de proximitat el posem tot fins l'autopista més transitada de l'Estat, segurament generaríem un problema de trànsit addicional" al que ja acumula aquesta via, ha dit.

Els acords consensuats a la reunió d'aquest divendres a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès, al Vendrell, la Generalitat els traslladarà divendres de la setmana a una comissió de treball que mantindrà amb el Ministeri de Foment. Per part del Govern és previst que hi assisteixi un representant del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Directora del Servei Català del Trànsit, Eugènia Domènech.



©2019 Ajuntament del Vendrell