04-24 EBressolwPer primera vegada, des de l’inici de la crisi, ha augmentat el nombre de nous alumnes matriculats a les escoles bressol municipals del Vendrell. En concret, per a aquest proper curs 2015-2016 s’han matriculat 17 alumnes més que l’any anterior, trencant d’aquesta manera una tendència a la baixa que va començar el curs 2011-2012.

Com a conseqüència d’aquest increment d’alumnes, per primera vegada des dels últims anys, s’amplia amb una aula més el nombre de places, amb un total 21 aules, quan els anys anteriors, per falta d’alumnes, s’havien hagut de tancar.

El total d’alumnes matriculats a les escoles bressol municipals per al proper curs representa un 15% del total d’infants empadronats al Vendrell de 0-3 anys. Aquest percentatge de cobertura també s’ha incrementat respecte el curs passat, quan havia baixat fins al 12%.

Aquesta millora de la matrícula, entre d’altres, pot atribuir-se a la nova oferta de serveis per al proper curs, que a més del servei actual de matins i tardes, flexibilitza l’horari lectiu buscant adequar-se millor a les necessitats de les famílies; que poden optar per un servei de matins, matins+menjador, menjador+tardes i de tardes.    

Tot i això, la baixada de la natalitat, que ha reduït de 1.022 infants entre 0-3 anys empadronats l’any 2011 als 796 infants actuals, implica una reducció de la demanda potencial en els propers anys.

El Regidor d’Educació, Kenneth Martínez, comenta que “després de les dificultats dels últims anys, les dades de matriculació indicarien que estem aconseguint girar la tendència de pèrdua d’alumnes dels últims anys. A partir d’ara, l’objectiu del govern és aconseguir ampliar la cobertura de l’educació infantil al màxim nombre possible d’infants entre els 0-3 anys, perquè l’educació infantil és una etapa educativa beneficiosa pel desenvolupament cognitiu, social i emocional dels infants, i garanteix la igualtat d’oportunitats”.



©2019 Ajuntament del Vendrell