05-06 Seguimernt transport2wEl passat dia 27 d’abril es va implantar el nou servei de transport públic resultat del conveni signat entre l’Ajuntament del Vendrell, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’operador Autocars del Penedès per a l’aprofitament conjunt de la línia interurbana Vilafranca-Tarragona al seu pas pel Vendrell. Després de mesos d’estudis, aquest conveni va ser aprovat finalment per la Generalitat de Catalunya el passat mes de març, el que explica el moment en el qual s’ha posat en funcionament el nou servei.

Durant la primera setmana, les incidències més destacades s’han donat a la línia L. ESO 2 i al servei del Francàs. Per als usuaris escolars de secundària de Coma-ruga, residents a prop de la N-340, el nou recorregut canvia i aprofita la línia interurbana per anar al Vendrell per la carretera de Sant Salvador. D’acord amb les famílies, a partir del proper dilluns 11, aquesta línia tornarà a recuperar la ruta per la N-340.  

Per la seva part, els veïns del Francàs també han expressat les seves reserves sobre la intenció d’implantar un servei a demanda (L22) i la necessitat de fer, en aquest cas, transbordament a Coma-ruga per anar al Vendrell. Com a conseqüència, la L22 s’està mantenint provisionalment com a línia permanent. Cal dir que, a més, els veïns del Francàs disposen de les línies L0 i L2, amb parada a la Tenalla (rotonda N-340), per anar directes al Vendrell, amb una freqüència de pas de cada hora, alternant la ruta per la N-340 o per Coma-ruga i Sant Salvador. Igualment, en horari escolar, els veïns també poden fer ús de la L. ESO 2, directa al Vendrell, amb tres parades a l’interior del Francàs.

El regidor de Transports de l’Ajuntament, Kenneth Martínez, comenta que “amb el nou servei busquem fer més eficient el servei de transport, és a dir, ajustar-lo a les necessitats reals i majoritàries, tal com correspon a un servei de transport col·lectiu, però sempre garantint-ne la qualitat i millorant-lo d’acord amb els usuaris”.



©2019 Ajuntament del Vendrell