05-06 Mireia LatorrewLes dives barroques seran les protagonistes del concert d’orgue que es farà a l’església parroquial del Vendrell aquest proper diumenge 10 de maig, a les sis de la tarda. Serà un concert organitzat novament pels Amics de l’Orgue del Vendrell, que mantenen una remarcable programació estable, dignificant “la joia” del Vendrell.

El programa “Les dives barroques” vol retre homenatge a les dones compositores italianes del segle xvii. Algunes de las compositores presents en el programa van ser religioses i van poder desenvolupar la seva carrera musical en convents de la Itàlia del nord. Monica Melcova,orgue; Mireia Latorre, soprano, i Peter Krivda, viola de gamba, són els intèrprets que faran reviure, i emocionar, el programa de les italianes compositores del segle xvii.

Monica Melcova, orgue, és natural d’Eslovàquia i va estudiar a Viena, a la Universitat de Música i Art Dramàtic. Com a solista desenvolupa una important activitat concertística a tot Europa i al Japó. Actualment, és professora d’improvisació a l’Escola Superior de Música del País Basc Musikene, a Sant Sebastià.

Mireia Latorre, soprano, obté el Títol Superior de Cant al Conservatori de Música del Liceu. Va estudiar la interpretació de la música antiga a l’Accademia di Musica F. Gaffurio, a Lodi (Itàlia). Es dedica a difondre el repertori barroc francès i italià escrit per dones compositores, així com el repertori de música anglesa del renaixement i del barroc. Compagina la interpretació musical amb la traducció i la docència de llengües estrangeres.

Peter Krivda, viola de gamba, és nascut a Eslovàquia. Va estudiar violoncel a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic a Bratislava. Ha estat professor de viola de gamba a l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Brno (República Txeca), al Conservatori Superior de Música de Lisboa i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

En concret, han preparat un programa amb obres de Caterina Assandra, Francesca Caccini, Isabella Leonarda i Monica Melcova, així com també de les catalanes Isabel Güell i Carme Karr. El programa es completa amb quatre sonates de Domenico Scarlatti i una obra de Bernardo Storace.



©2019 Ajuntament del Vendrell