04-07 Big-Band Escola MúsicswEls vint intèrprets que formen la Big Band de l´escola Músics del Vendrell portaran el seu swing a l’escenari de l’Auditori Pau Casals el proper dissabte 11 d’abril, a les 22 h, dins del cicle de concerts Jazz a l’Auditori 2015, en un concert al qual han convidat el guitarrista Vicenç Solsona.

La Big Band de l´escola Músics del Vendrell és una orquestra de jazz formada per una vintena d’alumnes d’aquest centre, d’edats molt variades. Aquesta formació va començar a funcionar l’any 2005 i ha tingut continuïtat participant any rere any en audicions a la mateixa escola, al Museu Deu i dins la programació del cicle Jazz de l’Auditori.

La Big Band està integrada per saxos, clarinets, trompetes, trombons, piano, guitarra, baix, bateria i percussió, la qual cosa assegura una sonoritat rica i contundent que no deixa indiferent l’audiència. El repertori és molt variat, sempre dintre de l’àmbit del jazz i la música moderna, però també sempre comprensible i divertit. S’hi poden escoltar temes de swing, bossa, latin o reggae de compositors com Henry Mancini, Herbie Hancock, Chuck Rio o Dean Sorenson.

La direcció va a càrrec de Víctor Verge, professor de saxo de l’escola Músics, i els intèrprets són: Ramon Vallverdú, Miquel Benavent, Pau Barnadas, Carles Carbonell, Isidre Melendre i Paco Xurado, saxos; Jordi Navarro i Martí Juan, clarinets; Gaspar Alcocer, Quim Nicolàs, Guillem Totusaus i Àlex Ricart, trompetes; Jordi Daroca, José Cabezas i Joan Carles Bové, trombons; Alberto Arroyo, guitarra; Dani Rodríguez, piano; Lluís Guinovart, baix; Marc Mercadé, bateria i veu; Isidre Ruiz, bateria, i Jordi López, percussió.

El guitarrista Vicenç Solsona ha actuat en diversos festivals, acompanyant artistes com Bebo Valdés, Paquito D’Rivera o la cantant cubana Lucrecia, amb la qual ha fet de director i productor musical. Dels discs de Vicenç Solsona, destaquen Passejada e insomne i Belmonte. Actualment treballa al Taller de Músics.



©2019 Ajuntament del Vendrell