03-30 R.Domi nguez Vicens Marti n Dream Big Band Gemma Abrie 250El proper dissabte 4 d’abril, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc un concert a càrrec de la Vicens Martín Dream Big Band, una banda formada per catorze intèrprets de prestigi.


Per a Vicens Martín, el seu director i guitarrista, es tracta d’una banda de somni per la qualitat dels intèrprets que en formen part: Gabriel Amargant, Guim García-Balasch, Vicent Macian i Marcel·lí Bayer, saxos; David Pastor, Jaume Peña i Leo Torres, trompetes; Josep Tutusaus, Tom Jonson i David Parras, trombons; Alejandro di Costanzo, piano; Paco Weht, contrabaix, i Ramón Ángel Rey, bateria i percussions.


En aquest concert, emmarcat en el Cicle de Jazz a l’Auditori 2015, la Vicens Martín Dream Big Band presentarà un treball orquestral nou i agosarat, un altre somni: la seva versió d’Els fruits saborosos, un llibre de poemes de Josep Carner. És un recull de divuit poemes relacionats amb algun fruit. Els veritables protagonistes, però, són els personatges en diferents estats de la vida: infantesa, maduresa, vellesa i joventut. I les seves emocions són dibuixades amb la saviesa i el domini de la paraula de Josep Carner mitjançant metàfores relacionades amb les fruites. Tot això serà interpretat per la veu de Gemma Abrié, versàtil i carismàtica, amb un gran coneixement de llenguatges tan diversos com el jazz més tradicional, el funk o la cançó d’autor catalana.


Vicens Martín ha utilitzat la formació orquestral que li és més propera, la big band, pel domini i el coneixement que té d’aquesta formació, ja que s’hi sent còmode amb la seva sonoritat i, per això, el resultat aconseguit és d’un gran nivell. Els fruits saborosos sonen com una obra de cambra, s’hi respira de cap a cap un toc altament expressiu. La veu i els recitats contribueixen molt a la comunicació amb el públic.


L’actuació de Vicens Martín Dream Big Band ve a ser com la festa de la primavera jazzística a l’Auditori Pau Casals, que es complementarà al vestíbul amb una mostra de melmelades d’Els fruits saborosos, elaborades a Vila-rodona.



©2019 Ajuntament del Vendrell