02-11 Cicle Jazz 15 250Aquesta setmana s'ha presentat el Cicle de Jazz a l'Auditori, que manté l’objectiu establert des de fa quinze anys de fer una programació de qualitat amb artistes del món del jazz de primera línia, ja sigui del panorama jazzístic internacional o del país. Enguany, els organitzadors volen parlar de projectes més que de concerts. En aquest sentit, Oriol Toldrà, tècnic de l'Auditori Pau Casals, ha explicat que «el cicle de jazz és un conjunt d'actuacions que tenen un rerefons més complet, ja que algunes són el fruit de gravacions a l'Auditori, d'altres són col·laboracions amb l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa, etc.».

Com a exemple de projecte, el concert del dissabte 14 de març d'Ignasi Terraza Trio, que tindrà lloc a les 22 h, té el títol d'Imaginant Miró i està relacionat amb uns murals i pintures que han fet alumnes de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa i que es van poder veure en l'acte de presentació a la Biblioteca Pública Terra Baixa. En aquest cas, per tant, s'uneixen la música, la pintura i la literatura.

A la presentació també hi eren presents Vicens Martín i Gemma Abrié, el director i la cantant de la Vicens Martín Dream Big Band, que el dissabte 4 d'abril, també a les 22 h, oferiran el concert Els fruits saborosos, sobre textos de Josep Carner. El regidor de Cultura, Albert Solé, ha destacat aquest concert «per l'aposta que es fa per recuperar la veu d'un dels nostres poetes». Vicens Martí, per la seva part, va agrair la valentia i la temeritat de municipis que, com el Vendrell, programen un cicle de jazz.

Pel que fa als altres concerts del cicle a l'Auditori, seran a les 22 h i s'iniciaran el dissabte 7 de març amb Joan Chamorro, que presentarà La màgia de la veu; el dissabte 21 de març, el Trio Delight presentarà un CD; el dissabte 28 de març, la pianista Elisabet Raspall i el guitarrista Dani Pérez presentaran el disc Present; el dissabte 11 d'abril serà el torn de la Big Band de l'Escola Músics amb el guitarrista Vicenç Solsona, i el dissabte 18 d'abril actuaran Jerry Bergonzi i Perico Sambeat.

D'altra banda, el Cicle de Jazz, com s’ha fet en els darrers anys, també surt de les parets de l’Auditori Pau Casals per anar al centre del Vendrell. El divendres 17 d'abril, a les 21 h, a l'església parroquial, tindrà lloc un concert d'orgue i saxo a càrrec d'Ignasi Terraza i Pierrick Pedron; el divendres 6 de març, a les 20.30 h, a l'Escola Músics, actuaran els Fleurs de Florine Jazz Manouche; el divendres 13 de març, a les 20.30 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, el saxo Xavier Pié i el guitarra Macc presentaran el disc Rutes, i el divendres 20 de març, a les 20:30 h, al Museu Deu, també hi haurà una presentació de CD, en aquest cas, del grup Xavi Díaz Quartet.

A part dels concerts, el dissabte 25 d'abril, a les 16 h, a l'Escola Músics, es farà un taller de gospel a càrrec de Ramon Escalé, i durant tot el cicle el vestíbul de l'Auditori Pau Casals acollirà una exposició de revistes Quàrtica Jazz.

Per a més informació i compra d’entrades per als concerts del Cicle de Jazz, consulteu l’espai web www.auditoripaucasals.cat.



©2019 Ajuntament del Vendrell