12-03 cartellexposicio599-506 250El Museu Deu ha cedit en préstec tres escultures al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona per participar en l’exposició “Una passejada per l’obra de Josep Llimona. 150 Anys”. Es tracta de dues escultures de gran format de marbre de temàtica religiosa, un sagrat cor i una marededéu que fins ara han estat a la reserva del Museu, i d’una petita escultura de bronze titulada Tristesa, que forma part de l’exposició permanent.

El museu de la ciutat comtal presenta l’exposició més completa que s’ha fet fins ara de l’obra de Josep Llimona i Bruguera (Barcelona, 1864-1934), escultor emblemàtic del canvi de segle, amb motiu dels 150 anys del seu naixement i dels 80 anys de la seva mort. “Una passejada per l’obra de Josep Llimona. 150 Anys”, comissariada per Natàlia Esquinas, convida a passejar al llarg de tota la producció de l’artista, des dels seus orígens formatius amb obres de les primeres èpoques (El fill pròdig, 1879, MNAC), fins a exemples de plena maduresa (Adolescent o Ingènua, 1924, Museu del Modernisme Català), passant per peces que van definir l’inici del seu llenguatge més simbolista (Modèstia, 1891, Museu de Montserrat). A més, presenta un ampli ventall d’obres de l’escultor que evidencien les seves diverses especialitats, des del dibuix a les arts de l’objecte, en què l’escultura sobresurt amb un paper protagonista. Tenint en compte la rellevància de la producció de Josep Llimona en el panorama artístic català, la mostra busca plasmar el llarg abast de la seva obra, una retrospectiva que encara es devia a aquest gran artista.

Per a l’ocasió, s’han reunit més de seixanta peces, entre les quals s’inclouen obres inèdites que no s’havien presentat abans al públic. Les obres han estat cedides pel fons familiar de Josep Llimona, col·leccionistes particulars, fundacions i museus públics i privats, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu de Montserrat, el Museu del Modernisme Català, el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu Comarcal de la Garrotxa, el Museu de Terrassa, la Fundació de les Arts i els Artistes, el MEAM o el mateix Museu Deu. L’exposició es pot visitar fins al proper 28 de febrer de 2015.



©2019 Ajuntament del Vendrell