10-26 junta local seguretat1 250La Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell va acollir ahir al migdia la reunió de la Junta Local de Seguretat, que ha confirmat, un cop més, l'efectivitat de la feina conjunta dels cossos policials del Vendrell. Aquesta ha permès, segons va explicar l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, que els fets il·lícits al Vendrell baixessin un 2,7% en l'últim any.

Carnicer va manifestar que les xifres analitzades a la Junta posen de manifest que la situació al Vendrell en matèria de seguretat ciutadana està estabilitzada, amb una suau tendència sostinguda a la baixa. Tot i això, els diferents cossos de seguretat no abaixen la guàrdia i continuen dissenyant estratègies conjuntes per resoldre el màxim de fets delictius. En aquest sentit, també es va constatar que en l'últim any ha augmentat un 3% la resolució dels fets delictius, xifra que avala la bona feina policial i la bona coordinació entre els diferents cossos.

Malgrat aquest aval de les dades, tant l'alcalde del Vendrell com el delegat del Govern, Joaquim Nin, van insistir en la necessitat de treballar per reduir el desequilibri entre la realitat i la inseguretat subjectiva, la percepció que tenen molts ciutadans que el Vendrell no és un municipi segur. "Tot i que és difícil canviar les percepcions, hem d'aconseguir que el treball continuat i constant reverteixi cada vegada més en una bona percepció de la bona tasca policial", assegura el delegat del Govern. "Tenim detectats els problemes i hi estem actuant", va assegurar l'alcalde. En aquest sentit, a la Junta Local de Seguretat s'hi han destacat operacions importants dutes a terme al municipi en el darrers mesos que han aconseguit bons resultats, com les efectuades al carrer del Montsià, a la carretera de Valls o a la zona del Camí dels Molins.

Així mateix, a la Junta Local de Seguretat també es van analitzar algunes experiències que s'estan duent a terme al Vendrell relatives a la gestió social dels conflictes. Com a exemple, es va posar el cas de les meses de prevenció en què, a banda dels cossos policials, hi participen associacions de veïns, entitats i ciutadans a títol individual. Una d'aquestes, centrada en l'entorn de la carretera de Valls nord, ja ha donat fruits i ha permès constituir una associació de mares i pares a l'Escola Teresina Martorell, que esdevindrà un interlocutor més en la taula de prevenció.

La Junta Local de Seguretat d'ahir també va servir per planificar les campanyes específiques dels propers mesos; en aquest cas, la més immediata és el dispositiu Grèvol, dedicat a la campanya de Nadal.

La Junta també va comptar amb l'assistència de la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Rosanna Camps; del primer tinent d'alcalde, Benet Jané; del regidor de Governació, Rafel Gosálvez; així com dels responsables de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil.



©2019 Ajuntament del Vendrell