11-19 lacaixa fempinya02wL'Obra Social "la Caixa" ha fet una donació de 10.000 euros al projecte "Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell", que té com a objectiu recollir fons destinats a ajudes de menjadors escolars. Dimecres a la tarda, el director de l'Àrea de negoci de "la Caixa" al Vendrell, Agustí Subirats, i el president dels Nens del Vendrell, Rodri Sánchez, van signar el conveni de col·laboració que oficialitza el donatiu.

L'acte es va dur a terme a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, i també hi van ser presents l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, i el director de l'oficina de "la Caixa" de la carretera de Valls del Vendrell, Pere Marcé.

El projecte "Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell" és un programa iniciat l'estiu del 2013 des dels Serveis Socials de l'Ajuntament, conjuntament amb la colla castellera dels Nens del Vendrell, amb la finalitat de garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi, i en especial a aquells que, per motius econòmics i familiars, es troben en una situació de més vulnerabilitat. Aquest va ser el punt de partida d'un projecte que ha anat creixent i al qual s'han sumat nombrosos col·lectius de la vila, tant entitats com voluntaris.

L'Obra Social de "la Caixa" ja va fer l'any passat una aportació de 3.000 euros al projecte, i enguany ha triplicat l'import amb escreix, en una aposta ferma per un projecte que, en paraules d'Agustí Subirats, director de l'Àrea de negoci de "la Caixa" al Vendrell, "s'inscriu perfectament en un dels principals objectius de l'Obra social, la lluita contra la pobresa i especialment els col·lectius més febles, com els infants". Tant el president dels Nens del Vendrell com l'alcalde i el regidor de Serveis Socials van agrair el donatiu de "la Caixa" i van valorar positivament el fet que el "Fem pinya" hagi permès crear una xarxa solidària a la vila.

Amb aquest donatiu, segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, sumat a l'aportació d'algun particular i de les diverses iniciatives solidàries, el projecte "Fem pinya" té acumulats 17.000 euros per a beques de menjador, uns diners que es destinaran a complementar les beques que atorga la Generalitat de Catalunya, i per a les quals l'Ajuntament del Vendrell també destina enguany una partida de 55.000 €. Les beques arriben parcialment als escolars en forma de 2,3,4 o 5 dies setmanals de cobertura del menjador. La Regidoria de Serveis Socials calcula que avui hi ha uns 350 infants que necessitarien fer un àpat diari en un menjador escolar. Actualment, se n'hi estan quedant uns 250 dos o tres dies a la setmana, xifra que es podrà anar ampliant gràcies a les últimes aportacions econòmiques rebudes pel projecte.



©2019 Ajuntament del Vendrell