façana fenosawDos anys després del traspàs de Nicole Fenosa (París, 13 de novembre de 2012), està previst que aquest proper 20 de novembre arribi al Vendrell el primer transport amb les obres del seu llegat que configuren la Col·lecció Fenosa i que varen ser donades a la Fundació Apel·les Fenosa.

Aquest primer lliurament l'integren 178 escultures en bronze d'Apel·les Fenosa de totes les èpoques, 36 peces antigues de diverses cultures i 28 obres d'autors diversos que decoraven el seu domicili parisenc.

Entre aquest conjunt d'obres, en destaquen quatre de Pierre Bonnard: dues escultures, una pintura de joventut i un dibuix de gran format que Apel·les Fenosa va tenir sempre a la capçalera del seu llit.

També hi ha dues aquarel·les de Maria Helena Vieia da Silva; diverses pintures de Jean Pougny, fundador del suprematisme; una obra de Canaletto de 1740, Un village sur la rivière Brenta; una creu medieval d'argent; una copa que va conservar Victor Hugo; tres rajoles medievals regalades per Tristan Tzara; un objecte trobat de Paul Éluard; ceràmiques japoneses de l'època Tang, i terracotes de Satsuma.

Tot aquest material es catalogarà en els propers mesos i l'any vinent s'exposarà en una mostra que tindrà lloc a la Fundació a l'estiu del 2015.



©2019 Ajuntament del Vendrell