10-23 foto jaume bosses poda 250La Regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària de l’Ajuntament del Vendrell posarà en marxa un nou sistema per a la recollida de poda basat en el porta a porta. Així ho anunciava en roda de premsa ahir al migdia el regidor Jaume Domingo. El nou model permetrà que les persones interessades puguin disposar de bosses específiques per a la poda ofertes pel consistori. Un cop fetes servir, els usuaris del sistema únicament necessitaran posar-se en contacte telefònic amb l’Ajuntament, des d’on se’ls indicarà quin dia poden dipositar les restes davant de la porta de casa seva per tal que siguin recollides. A partir d’aquest proper 3 de novembre, ja podran obtenir les bosses al consistori.

Durant aquesta presentació, Jaume Domingo destacava que “el nou sistema pretén fer més eficient el servei, ja que fins al moment s’ha vist afectat per la necessitat de fer front a la recollida dels abocaments incontrolats”. A més d’aquests abocaments, Domingo assenyalava l’inicivisme d’una part dels usuaris i l’abocament per part d’empreses de jardineria de grans quantitats de resta com els factors que han influït en l’ús incorrecte dels punts que fins al moment s’havien posat a disposició de la ciutadania per dipositar les restes de poda.

Tots aquests canvis segueixen el full de ruta de la Regidoria, que, segons Domingo, pretén “posar-ho fàcil a la gent, modernitzar el servei i fomentar la coresponsabilitat de tota la ciutadania per tal de tenir un Vendrell millor, més net i endreçat”.


Campanya informativa

Properament, la Regidoria de Gestió de Residus i Neteja Viària posarà en marxa una campanya informativa per donar a conèixer el funcionament del nou sistema porta a porta de recollida de les restes de poda. Amb aquesta mateixa campanya, també s’incidirà a informar de les infraccions que poden cometre’s per una gestió poc acurada d’aquests residus. Aquestes poden anar des de les lleus, com ara lliurar residus exclosos del servei de recollida, fins a les molt greus, com el seu abandó a la via pública, passant per les greus, com, per exemple, dificultar la tasca dels inspectors municipals. Les sancions per aquestes infraccions poden anar des dels 750 € als 3.000 €.



©2019 Ajuntament del Vendrell