10-13 02 fira2014 rambla 250El passat dijous 9 d’octubre, a les 6 de la tarda, a la Rambla del Vendrell, va tenir lloc la inauguració la Fira de Santa Teresa del Vendrell, a càrrec del director general d’Applus IDIADA, Carles Grasas, acompanyat per l’alcalde, Martí Carnicer, i el regidor de Promoció Econòmica, Jaume Escarré. D’aquesta manera, es va donar inici a un certamen que va finalitzar el diumenge 12 d’octubre. Tot i que va haver algun moment de pluja, com ja és tradició, els sectors de l’automoció al pàrquing del Pèlag, que va comptar un any més amb un circuit de karts; de l’alimentació a la plaça de la Sardana; de l’art al carrer dels Cafès, i dels estands multisectorials i institucionals de la Rambla van comptar amb un important nombre de visitants.

Com a novetat, a l’espai gastronòmic, que acollia la Mostra de cerveses catalanes i internacionals, es va instaurar el tobies com a moneda per poder fer servir a les degustacions. A part de cervesa i de broquetes, també es van oferir graellades de carn. Segons dades facilitades pel regidor de Promoció Econòmica, Jaume Escarré, “aquest any s’han doblat el nombre de tiquets venuts respecte a edicions anteriors de la Mostra de cerveses”. Concretament, durant els quatre dies de la Fira s’han venut uns 5.000 tiquets, fet que demostra la bona acceptació i l’èxit d’aquest espai gastronòmic. En aquest espai, al vespre, també es van poder gaudir de les actuacions musicals de Pau Saura, Gina and The Tònics, Pere Anton i tu, Sumerio i la presentació d’un videoclip de Son Rumores.

Pel que fa a l’apartat cultural, durant els quatre dies de la Fira, es va poder gaudir també de les tradicionals actuacions de cultura popular, del Concurs Nacional de Colles Sardanistes i del concert-vermut a la plaça Nova, entre d’altres. També cal destacar l’exposició dels guanyadors de la VII Biennal de Ceràmica, que encara es podrà visitar fins al 2 de novembre a la Sala Portal del Pardo. I de la diada castellera del diumenge 12 d'octubre, cal fer una menció especial a la millor actuació de la història dels Nens del Vendrell, amb la tripleta de castells de vuit i el pilar de set amb folre carregat, i l’excel·lent actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls i de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

D’altra banda, a part de les atraccions a la zona escolar, els més petits van poder participar en tallers organitzats per l’Esplai Zig-Zag i per La Ballaruga, i el Centre cívic L’Estació va acollir xerrades i sessions sobre teràpies alternatives.

Cal comentar, també, l’acord amb el que s’ha arribat amb Andorra la Vella per fer un intercanvi de presència en les respectives fires. Per aquest motiu, el divendres es va rebre la visita del cònsol menor i conseller de Promoció Econòmica d’Andorra la Vella, Jordi Ramon Minguillón, i es va signar el conveni de col·laboració.

Finalment, cal ressenyar la presentació del llibre Les primeres fires de Santa Teresa del Vendrell, de Pere Ferrando, que va tenir lloc el divendres al vespre, al Centre cívic L’Estació. En aquest llibre s’explica la troballa de l’anunci oficial del 1843 del permís concedit pel regent Espartero al Vendrell per poder fer una fira. I s’aprofita per explicar com eren les primeres fires a partir d’altres documents inèdits. Durant els dies de la Fira, el llibre s’ha pogut adquirir a l’estand de l’Ajuntament del Vendrell al preu de 5 euros. A partir d’ara, es podrà adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Promoció Econòmica (Edifici del Camí Reial) i del Patronat Municipal de Serveis Culturals (a l’antiga biblioteca).



©2019 Ajuntament del Vendrell