09-03 Presentació actes Tricentenari2wLa Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament, ha organitzat un conjunt d'activitats englobades sota el títol "El Vendrell i el tricentenari de 1714", que tindran lloc entre els mesos de setembre i novembre.

 

El primer dels actes serà la inauguració de l'exposició "El Vendrell. 14" el dia 9 de setembre a les 19.30 h. Es tracta d'una mostra que presentarà material divers relacionat amb el 1714 i el Vendrell, i que es podrà visitar a la Biblioteca fins al 30 de setembre. L'exposició serà presentada per Neus Oliveras, Àngels Santacana i Anna Sabanès, i ha estat produïda per la Biblioteca Terra Baixa, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Penedès.

El mateix dia 9, a les 18 h, es completaran els actes amb la representació de l'obra Aquell dia de 1714, a càrrec de Bernat Soler, emmarcada en L'Hora del Conte. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

També, al mes de setembre, el divendres 19, a les 19.30 h, es farà una taula rodona titulada "El 1714 als llibres, al cinema i a l'art": Josep Solé parlarà del 1714 des de l'òptica del Penedès; Belén Alcón ho farà sobre la iconografia que ha deixat la batalla al llarg del temps; Josep Poca farà una selecció de totes les novel·les de ficció que s'han realitzat al voltant de l'efemèride, i, per últim, Antonio Barrero parlarà del 1714 des de l'àmbit del cinema.

Per al dissabte 27 de setembre, s'ha previst una visita guiada pel Vendrell del 1714, que acabarà amb cafè i concert del Ço del Botafoc. La sortida estarà coordinada per Gerard Guinovart i Josep Maria Querol, i es necessita inscripció prèvia, ja que les places estan limitades a 20 persones. Des de la Biblioteca, però, s'ha explicat que, depenent de l'èxit que hi hagi, es programarà una nova visita en un dia diferent. Per tant, tothom que hi estigui interessat, cal que s'hi apunti a la Biblioteca (de forma que es pugui preveure una nova sortida).

A l'octubre, la commemoració del Tricentenari continuarà amb la programació de l'obra Onze nou catorze (1714), de Víctor Alexandre, que es farà al Teatre Àngel Guimerà (TÀG) el divendres dia 18, a les 22 h. El dimecres 22 d'octubre s'oferirà la conferència "1714-2014: Les relacions Catalunya-Espanya", a càrrec de Ramon Arnabat, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

D'altra banda, per al 23 de novembre, s'ha programat una visita al Centre Cultural el Born, de Barcelona, per a la qual també cal fer inscripció prèvia. Els actes clouran el 28 de novembre, amb la representació de l'obra Mestre Oleguer, d'Àngel Guimerà, al mateix TÀG.

El regidor de Cultura, Albert Solé, ha valorat positivament la iniciativa de la Biblioteca d'organitzar aquests actes, que permetran als vendrellencs i vendrellenques conèixer un capítol important del nostre passat com a poble i, alhora, ha agraït la tasca feta per tots els col·laboradors desinteressats, cosa que permetrà tirar endavant la programació.



©2019 Ajuntament del Vendrell