08-06 InxawEl segon concert del 26è Música a la Vila, el cicle de música tradicional que es fa a la plaça del Tívoli del Vendrell, està programat per al dia 13 d'agost amb Inxa Impro Quartet com a grup convidat, en concert doble. Hi haurà un primer concert a les vuit de la tarda, destinat al públic infantil, on interpretaran música tradicional catalana, i el segon a les deu de la nit, en què presentaran el seu treball del 2013.

Inxa Impro Quartet és un grup liderat pel graller i clarinetista Manu Sabaté, que explora la música tradicional catalana a través de la improvisació. El grup està format per Marc Figuerola, guitarra; Arnau Obiols, bateria; Joan Tomàs, contrabaix, i Manu Sabaté, gralla i clarinet baix.

La formació va néixer l'any 2012 del projecte de final de carrera del grau superior de Gralla que Manu Sabaté cursà a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

L'objectiu del projecte és clar: buscar fórmules musicals per a la improvisació en el context de la música d'arrel mediterrània. El grup parteix, doncs, dels diferents gèneres musicals que es poden associar a la música tradicional del context mediterrani i a partir d'arranjaments busca espais per poder improvisar melodies. Prenent com a referent la manera de fer del jazz, Inxa Impro Quartet substitueix el saxo per la gralla i els estàndards del gènere jazzístic per músiques amb una vinculació directa a la terra.

Si l'any 2012 fou l'any de la creació, el 2013 va ser el de la consolidació: a l'abril van publicar el seu primer CD, "All that trad", que es presentarà al Vendrell, i al novembre van guanyar el VI Concurs Sons de la Mediterrània, organitzat per la Fira Mediterrània de Manresa.

Inxa Impro Quartet s'inscriu, doncs, en el procés de reivindicació de la música d'arrel com a substrat a partir del qual es poden generar productes musicals de qualitat i amb interès, amb una especial atenció a la dignificació de la gralla, instrument amb una versatilitat encara per descobrir.



©2019 Ajuntament del Vendrell