05-13 platges del vendrellSegons dades facilitades per l'Oficina de Turisme, durant el passat mes de juliol, els hotels del Vendrell han registrat una ocupació del 83%, uns deu punts per sota respecte a l'any passat (93%). Aquest percentatge augmenta fins al 87% si només es comptabilitzen els hotels ubicats a les platges. Altres dades d'ocupació són d'un 70% a les pensions, d'un 75% als càmpings, d'un 91% a l'Alberg de Santa Maria del Mar, d'un 70% als apartaments turístics i d'un 50% als allotjaments rurals.

Aquestes dades reflecteixen una baixada de l'ocupació respecte a l'any passat, cosa que també es constata amb els comentaris rebuts per part de bars i restaurants, "que també han notat menys afluència de clients", segons ha comentat la regidora de Turisme i Platges, Àngels Turdiu. Una altra possible causa ha estat que, al mes de juliol, "la meteorologia tampoc ha acompanyat i no ha ajudat a l'hora de triar destinacions de platja i que els hotels hagin pogut rebre reserves de darrera hora", ha explicat Àngels Turdiu.


Respecte a la valoració de les platges, des de l'inici de la temporada s'estan fent enquestes i, d'un total de 45 enquestes contestades (que representen un terç de les que s'han de recollir durant tota la temporada per a les certificacions ISO 14001:2004 i la ISO 9001:2008), un 60% dels usuaris es mostren satisfets per l'estat de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, totes tres amb Bandera Blava, i dels serveis i les activitats que s'hi desenvolupen. Sobre l'estat de les platges, es registra una millor valoració dels usuaris respecte a l'any passat tant pel que fa a l'accessibilitat, com a l'estat de la sorra i la qualitat de l'aigua. Concretament, sobre una escala de 10, s'ha passat d'una puntuació mitjana de 5,68 a una de 7,06.

Es recorda que l'enquesta es pot contestar fins al 15 de setembre a l'Oficina de Turisme i que, enguany, també es pot fer en línia de des de la pàgina web www.elvendrellturistic.com.



©2019 Ajuntament del Vendrell