07-28 Jordi Bertran baixawEl Festival Internacional de Música Pau Casals dedica tradicionalment un dels seus concerts a un públic familiar. En la present edició, aquest s'ha programat per diumenge 3 d'agost, a les 20 h, i anirà a càrrec del Brossa quartet de corda, que estrenarà l'espectacle Faristolitis.

 

En aquest concert, el Quartet Brossa coincideix dalt de l'escenari amb l'univers poètic i sensible del reconegut titellaire Jordi Bertran. El diàleg entre titelles i instruments de corda generarà escenes imprevistes, personatges estrafolaris, instants evocadors i estones d'embadalida diversió per a tots els públics. Faristolitis no serà només la inflamació dels faristols, ja tips de no ser mai protagonistes dels concerts. Faristolitis no serà només poesia visual inundada de música seleccionada, creada i interpretada pel Quartet Brossa. Faristolitis serà sobretot voler comunicar-se i dialogar amb el públic més despert i inquiet de tots, el dels més joves.

Brossa quartet de corda es forma el gener del 2004 en el sí de la formació Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la vocació de conrear repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d'estils musicals. I és integrat pels violinistes Aleix Puig i Pere Bartolomé; per Imma Lluch, viola, I pel violoncel·lista Quico Pugés. De Joan Brossa n'extreuen, a més del nom, la voluntat d'imaginació i l'ideal d'unitat del fenomen artístic.

El 1977, Jordi Bertran va conèixer un grup de titellaires de la Barceloneta, el "Grupo Taller de Marionetas", dirigit per Pepe Otal, descobrint així el poder de fascinació i la capacitat de comunicació de les titelles. Posteriorment, va formar part de dos grups de titellaires, "El Col·lectiu d'Animació de Barcelona" (1978), dirigit per Carles Canyellas, i "La Companyia Ambulant Els Farsants" (1979-1987), de la quals en va ser cofundador. L'any 1987 funda la seva pròpia companyia, amb la intenció de difondre aquesta art per arribar, preferentment, al públic adult. Gràcies a l'esforç de molts artistes i col•laboradors, la Companyia Jordi Bertran es una de les mes reconegudes i prestigioses del nostre país. Ha aconseguit nombrosos premis nacionals i internacionals.



©2019 Ajuntament del Vendrell