07-15 Lucie y Carlos Cardenete junio 2014wEls Amics de l'Orgue del Vendrell, a més de continuar tirant endavant una valuosa programació mensual a l'orgue de l'església parroquial, duen a terme noves iniciatives per donar a conèixer aquest important instrument i fer-lo accessible a tots els públics. En aquesta voluntat de divulgació s'inscriu el proper concert de divendres vinent, 18 de juliol, a les deu del vespre, en què han programat un insòlit concert d'orgue a la fresca.

El lloc escollit perquè el públic pugui escoltar i veure el concert és la placeta del carrer Major del Vendrell, un lloc recollit on hi haurà una pantalla panoràmica i on arribarà el so de l'orgue en bones condicions.

Els organistes convidats són Lucie Záková i Carlos A. Guerra, intèrprets que han preparat un programa interessant amb obres de Cabanilles, Mozart i Bizet, entre altres. El programa comprèn la interpretació a quatre mans i també de manera individual. Carlos A. Guerra farà comentaris al públic assistent per facilitar-ne la comprensió i el divertiment.

Carlos A. Guerra és nascut a Belmonte (Conca) el 1978. S'inicia en l'estudi del piano l'any 1993 amb el pianista Manuel Ángel Ramírez. El 1997 entra al Conservatori Professional de Música de Conca, realitzant els estudis de piano amb Mª Teresa Untoria Atienza. El 2006 va organitzar i participar com a intèrpret en els concerts postinaugurals de l'orgue de l'Epístola de la Catedral de Conca i, posteriorment, dins de la Setmana de la Música Religiosa de Conca, a l'orgue de l'Evangeli, després de la seva restauració. Ha realitzat cursos de perfeccionament tècnic i artístic amb organistes de renom, com Daniel Roth, Michel Bouvard, Jan Willem Jansen, Montserrat Torrent, Fausto Caporali i Edoardo Bellotti entre altres,i ha compaginant aquesta formació amb la seva activitat concertística com a solista, acompanyant i a duet amb l'organista i clavecinista Lucie Záková. Des del 2012 treballa com a harmonista al taller d'orgueneria Hermanos Desmottes de Landete (Conca).

Lucie Žáková és nascuda a Litomyšl (República Txeca). Va començar des de molt jove a estudiar piano i es va especialitzar en orgue i clavicèmbal a l'Acadèmia d'Arts Interpretatives de Praga. Ha ofert concerts en molts països, incloent-hi Àustria, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Espanya i, especialment, a França, on ha participat en importants cicles i festivals, promocionant, interpretant i donant a conèixer en primer lloc la música del seu país. Lucie Žáková centra una part de la seva activitat com a organista en la litúrgia, destacant l'església del Nen Jesús de Praga i la Parròquia francesa de Sant Josep. Des de la seva infantesa, ha viscut a la casa del compositor B. Smetana, cosa que sens dubte ha influït molt positivament en la seva vocació musical.

L'entrada al públic per assistir al concert d'orgue a la fresca té un preu únic de 6 euros, amb l'atractiu afegit que, a la mitjà part, hi haurà coca i cava per als assistents.



©2019 Ajuntament del Vendrell