07-09 foto grup webAhir a la tarda, es va lliurar el premi del Concurs de cartells de la Fira de Santa Teresa del Vendrell 2014. La guanyadora va ser Sandra Moreno, una vendrellenca d'origen colombià. El cartell escollit va ser molt ben valorat per les persones que van visitar l'estand de l'Ajuntament del Vendrell a la fira Turismar, en el qual hi havia exposats els cartells que es van presentar al Concurs, cosa que va ser ratificada pel jurat format pels dissenyadors gràfics Eva Berengueras i Jordi Caralt, i el gerent de la Impremta Ramon, Jaume Ramon.

En l'acte, també es va fer pública la troballa de l'historiador Pere Ferrando sobre l'origen de la Fira del Vendrell. Concretament, s'ha trobat un anunci al periòdic El Heraldo, del 28 d'abril de 1843, amb el text següent: "S. A. el Regente del reino se ha servido conceder á la villa de Vendrell, en la provincia de Tarragona, el permiso de celebrar una feria anual en los dias 15, 16 y 17 de octubre [...]". Per tant, amb aquest anunci es determina l'any en què es va iniciar la Fira del Vendrell, fet que es corrobora amb altres publicacions de l'època que el mateix Pere Ferrando ha trobat, i a partir de l'edició d'enguany el cartell incorporarà el subtítol "Des del 1843".

Per a la Fira està previst publicar un treball de Pere Ferrando sobre aquest anunci oficial i les noves referències documentals que parlen sobre els orígens d'aquest certamen comercial, que complementaria la informació publicada en el llibre La Fira de Santa Teresa del Vendrell, de Joan M. Colet. A l'estand de l'Ajuntament també es dedicarà un espai per explicar aquesta troballa sobre el permís del regent Espartero per poder celebrar una fira al Vendrell.

Tant l'alcalde, Martí Carnicer, com els regidors de Promoció Econòmica, Àngels Turdiu i Jaume Escarré, van valorar molt positivament aquest anunci de l'any de l'inici de la Fira del Vendrell, perquè oficialitza un fet històric important per a la vila, i van felicitar la guanyadora del Concurs de cartells per haver sabut copsar l'essència d'aquest certamen en la seva il·lustració.

Detall del periòdic El Heraldo (28 d'abril de 1843)



©2019 Ajuntament del Vendrell