05-13 rp codi qr03wEl Museu Deu no fa vacances. Durant els mesos de juliol i agost el Museu té preparades activitats per a petits i grans: concerts, rutes patrimonials, visites guiades, activitats familiars, codis QR..., per tal de fer partícip el públic d'una de les principals entitats museístiques del Vendrell.

 

L'estiu comença al Museu Deu el dijous dia 3 de juliol a les vuit del vespre amb música, concretament amb la formació Sttaford Grammar School Band, una de les millors escoles estatals d'Anglaterra, reconeguda com un centre d'excel·lència acadèmica.

El dimecres 9 de juliol actuarà el grup Portland Place School Band & Choir, el dimecres 16 de juliol Woodroffe School Jazz Band i el dimarts 29 de juliol la Banda de Jazz de Kingston. Tots els concerts són a les vuit del vespre i l'entrada és gratuïta.

Per als estiuejants que visiten les platges del municipi, el Museu Deu ofereix una ruta patrimonial atractiva batejada amb el nom "Sal del mar y entra en El Vendrell". La ruta inclou una passejada pel nucli antic del Vendrell, la visita al Museu Deu i una degustació al jardí del Museu de productes típics vendrellencs, gràcies a la col·laboració de Dolceria Soler i Bodega La Vinya. Aquesta activitat té un cost de 5 €, és gratuïta per als menors de 12 anys i es pot contractar a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga i als principals hotels i càmpings de les platges.

Durant tot l'estiu la sala d'exposicions temporals del Museu Deu acull la mostra "Peces retrobades", una exposició temporal amb noves aportacions i línies d'investigació sobre algunes obres situades a la reserva del Museu Deu.

En el mateix espai, a la sala d'exposicions temporals, es pot contemplar la mostra "I tu què pintes?" on els pares i les mares dels alumnes de les escoles Marta Mata, Àngels Garriga i Àngel Guimerà del Vendrell, i tothom que ho desitgi, podran contemplar les obres dels seus fills i filles, que han treballat artistes com Picasso, Miró, Gaudí, Matisse, Andy Warhol...Un total de 857 nens han participat en aquesta activitat, en la qual les escoles i el Museu Deu han treballat conjuntament per tal que els alumnes de la població coneguin més de prop els artistes que donen nom a les seves classes.

Per al públic adolescent i adult, el Museu Deu ofereix la possibilitat de fer una visita a través de les noves tecnologies. L'activitat "Escaneja el codi" consisteix a veure determinades obres d'art amb una mirada diferent. Gràcies a les tauletes que el Museu Deu entrega gratuïtament als visitants, aquests poden escanejar uns codis QR que es troben escampats per les sales del Museu, tot oferint-li una interpretació subjectiva de les obres: podrà escoltar la veu de l'artista que va pintar el quadre, podrà veure el paisatge real que hi ha interpretat en la pintura i, fins i tot, a algun quadre se li ha donat la volta transformant-lo així en una peça nova i original.

Per als més petits, el Museu Deu ha preparat "Capgira l'art", una activitat familiar lliure on pares i fills han de buscar per les sales del Museu diferents obres d'art per tal de completar un trencaclosques i resoldre enigmes.

En resum, el Museu Deu ha programat activitats diverses i gratuïtes per a tot tipus de públic i edats, amb l'objectiu de passar una estona agradable i divertida.



©2019 Ajuntament del Vendrell