06-12 Trebal formaciówEl regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, va presentar ahir l'experiència del programa mixt "Treball i formació", que combina accions d'experiència laboral, formativa, de tutorització, coordinació i prospecció d'empreses, amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat i afavorir la inserció laboral de les persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin esgotat o no tinguin dret a cap prestació o subsidi per desocupació.

 

Gràcies a aquest programa, des del passat mes de gener i fins aquest mes de juny, s'han contractat 18 persones per treballar en projectes de caràcter públic i d'interès social integrats en els departaments de diferents regidories municipals (Biblioteca, L'EINA, Medi Ambient, Via Pública, Educació, Tresoreria i Serveis Socials), on duen a terme activitats de diferent qualificació.

El programa també ha combinat aquesta part amb accions formatives. En concret, els participants en el projecte han rebut formació vinculada a certificats de professionalitat.

Amb l'objectiu d'afavorir la inserció laboral en empreses del municipi i de la comarca, des del programa també s'està duent a terme una prospecció d'empreses per tal de veure si hi ha demanda de personal que encaixi amb els perfils dels participants en el programa. En aquest sentit, de moment, ja hi ha dues persones que han estat contractes a l'empresa Saint Gobain de l'Arboç.

A més, per tal de donar més visibilitat al projecte, també s'ha editat un vídeo divulgatiu, que s'emetrà per Televisió el Vendrell en els propers dies.

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha destacat que aquest programa s'emmarca en l'objectiu comú de totes les accions que es duen a terme des de L'EINA: reduir la xifra d'aturats al Vendrell. En concret, el maig d'aquest any 2014, al Vendrell hi havia 4.337 persones a l'atur, 220 menys que al maig del 2013. D'aquests, un 54% són aturats de llarga durada i, per tant, més difícils d'inserir si no es potencia la seva formació. Com a perfil general de la població aturada del municipi, es tracta d'adults, pares de família, d'entre 30 i 45 anys, amb poca formació i amb experiència laboral en el sector de la construcció.

El programa mixt Treball i Formació està subvencionat pel SOC, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.



©2019 Ajuntament del Vendrell