06-09 Concert orgue trioL'orgue del Vendrell, considerat una joia de la música, tornarà a tenir un valor rellevant en l'activitat musical del Vendrell, concretament en la programació estable que organitzen els Amics de l'Orgue.
Aquest proper divendres 13 de juny, a les 21 h, a l'església parroquial del Vendrell, Josep Mateu, orgue; Adrià Grandia, viola de roda; i David Puertas, flabiol, oferiran un concert fonamentat en l'acostament de la sonoritat de la música tradicional a l'orgue.


Arranjaments de cançons tradicionals com El rossinyol o la Cançó del lladre i composicions originals d'Adrià Grandia formen el programa de les obres que s'interpretaran. Serà un concert fresc, diferent, personal. El so de la música tradicional serà el punt de partida, i el camí musical s'anirà recorrent amb molts espais per a la improvisació, la creació i el llenguatge modern.

Josep Mateu, (Tarragona, 1976) és un músic eclèctic i polifacètic que reparteix la seva activitat exercint com a compositor i arranjador. És intèrpret tant de música antiga –organista i clavecinista-, com de música de tendències actuals -teclista i sintetista-. Va fer estudis musicals inicialment a l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls, i més tard al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, en les especialitats de piano, clavicèmbal, orgue i composició. És organista-clavecinista de la Psallite Capella de Música, i col·labora amb l'Orquestra Camera Musicae, la Capella Ducal de Gandia i diversos conjunts vocals. Actualment també és professor de llenguatge musical de Grau professional a l'Escola Municipal de Música de la Selva del Camp i professor de l'Escola Municipal de Música d'Alió, creada i dirigida per ell mateix.

David Puertas, músic i periodista, s'ha especialitzat en projectes de divulgació musical. És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor de flabiol pel Conservatori Superior del Liceu. En els darrers vint anys ha estat assessor artístic, comentarista i presentador d'activitats musicals organitzades per institucions com l'Auditori Pau Casals del Vendrell, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), el Palau de la Música Catalana, la promotora Ibercàmera, l'orquestra Camerata XXI de Tarragona, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l'Orquestra de Cambra de Granollers, Ràdio Nacional d'Espanya o TV3.

Adrià Grandia (St. Fruitós de Bages, 1981), des de fa temps, ha escollit la viola de roda com a instrument i la música com a llenguatge. Es va iniciar amb la viola de roda de la mà de Marc Egea i ha continuat la seva formació amb els grans mestres de l'instrument: Sebastián Tron, Pascal Lefeuvre, Daniel Frouvelle, Marc Anthony, Pilles Chabenat i Valentin Clastrier.

Interessat en les diferents èpoques musicals que ha travessat aquest instrument, ha treballat el repertori medieval (Stella Splendens, la Ghirona), el repertori barroc per a la viola de roda; la música contemporània (Bandaeria) i el pop-rock (Astrud, Electrik Consort). L'any 2011 presentà el seu primer disc, en solitari, que porta per nom Divisa, on pretén aportar noves sonoritats. Compagina la feina d'intèrpret amb la de mestre, tant al Tradicionàrius de Barcelona, com a l'escola Músics del Vendrell. També ha estat convidat a fer cursos, com a l'Encontro de Zanfona Contemporánea. L'any passat va fer una gira per Bèlgica i actuacions a Osca, Saragossa, Madrid, Sitges...


Tres instruments, tres sonoritats, tres intèrprets; la comunicació musical entre l'orgue, la viola de roda i el flabiol; la contraposició entre musica tradicional i popular i la improvisació són el repte que oferiran els intèrprets del concert de divendres.



©2019 Ajuntament del Vendrell