06-05 dia emprenedoria01 250El passat dijous 29 de maig, a l'Auditori Pau Casals, va tenir lloc la primera edició del Dia de l'Emprenedoria del Sud de Catalunya, una iniciativa de la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració de l'EINA de l'Ajuntament del Vendrell i amb el suport de diferents institucions i entitats de la geografia tarragonina.

La jornada es va iniciar a les 9 del matí, amb l'acreditació dels assistents i, després d'una presentació de caràcter institucional en què va quedar palesa la necessitat de fomentar la iniciativa privada per a la creació d'activitat econòmica, posant en relleu la importància estratègica del Vendrell com a node de connexió entre el nord i el sud de Catalunya, es van succeir una sèrie de tallers i conferències sobre diferents temes rellevants tant per a empresaris com per a emprenedors que inicien la creació dels seus propis negocis.

Va obrir la jornada Javier Megías, expert en estratègia i models de negoci, amb la conferència "10 claus imprescindibles per emprendre", en què, de manera clara, va exposar algunes consideracions imprescindibles per a tot emprenedor, insistint especialment en la necessitat de conèixer els mercats i les particularitats dels públics amb els quals es pretén treballar.

A continuació, aprofitant els diferents espais del singular entorn de la Vil·la Casals, es van presentar els tallers "Com seduir un banc", a càrrec del Sr. Marcel Abbad, expert en finances i dissenyador del Programa Genera de la Fundació Pinnae, i el taller "Abordar la internacionalització amb èxit. Què he de fer?", a càrrec de la Sra. Montse de Riquer, coordinadora de l'acceleradora del Baix Llobregat de Start-Up Catalonia d'ACCIÓ, de la Generalitat de Catalunya.

Als jardins de Vil·la Casals, el taller de cooperació empresarial a càrrec del Sr. Joan Ras, consultor en innovació i responsable d'Induct, va ser tot un èxit, tant per la implicació del públic assistent com per l'original plantejament del taller, fomentant la interactivitat i el networking entre el públic.

De nou a les instal·lacions de l'Auditori, el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, va presentar el projecte "Crea activitat per crear ocupació", destinat a la captació d'inversions per al desenvolupament econòmic del Vendrell i el Baix Penedès. La seva intervenció va estar seguida de la presentació "5 anys fent xarxa", a càrrec de Paulo Vedoya i diferents representats de la Xarxa Emprenedora del Vendrell.

De gran interès va ser també la taula rodona titulada "Emprendre amb èxit", coordinada pel Sr. Jaume Amill, fundador de la consultoria D'Aleph. S'hi va donar veu a l'experiència emprenedora de David Kaufmann, de l'empresa Chesslive; Roger Mallol i Núria Amigó, de l'empresa Biosfer Teslab, i Griselda Martínez, de l'empresa Carícies d'Oli. D'aquesta manera, es va poder conèixer de forma directa l'experiència de diferents col·lectius en projectes propers i d'èxit duts a terme en sectors ben diferenciats.

El dinar de treball, que va tenir lloc al Restaurant Xaloquell, va ser també una bona excusa per compartir experiències d'èxit. En acabar, el Sr. Guillem Cabestany, entrenador del Moritz CE Vendrell d'hoquei patins, equip de l'OK Lliga i campió de les dues darreres edicions de la Copa del Rei i de la Copa CERS 2013, va oferir una conferència que, amb el títol "1+1 = 3. El treball en equip", posava l'accent en la importància dels equips de treball per sobre de les individualitats, destacant alhora la necessitat d'entendre la singularitat de cada jugador per aconseguir una bona implicació grupal.

Després de dinar i de nou a les dependències de la Vil·la Casals i l'Auditori, van tenir lloc les sessions paral·leles "Empreses i inversors més enllà del benefici econòmic", sobre l'emprenedoria social, a càrrec de la Sra. Maite Fibla, cofundadora de Ship2B i experta en emprenedoria social, i "Factors clau per vendre per Internet", sobre màrqueting digital, a càrrec del Sr. Andreu Bru, director del Departament de Solucions TIC de PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya).

El tancament de la jornada va anar a càrrec del Sr. Javier Goyeneche, fundador de FUN & BASICS i d'ECOALF, i va estar centrada en la importància de la sostenibilitat i de la responsabilitat de les empreses amb l'entorn mediambiental. En la seva exposició, es va referir al seu recent projecte, ECOALF, basat en el reciclatge de productes per a l'elaboració d'articles tèxtils.

Al llarg de tota la jornada, al recinte de la plaça Johann Sebastian Bach, al costat de l'Auditori, el market place en què van participar diferents entitats públiques i privades del territori va servir per oferir informació addicional sobre propostes diverses destinades al col·lectiu dels emprenedors.



©2019 Ajuntament del Vendrell