06-25 alvaro posada orgue webEls Amics de l'Orgue del Vendrell han programat un concert extraordinari per al proper dijous 5 de juny, a les 21 h, a l'església parroquial del Vendrell. La singularitat d'aquest concert recau en l'organista convidat, el colombià Álvaro Posada.

En el programa, es podrà escoltar una part dedicada exclusivament a la música colombiana; de fet, el concert no forma part de la programació habitual. Com a conseqüència de tot plegat, i en atenció al públic que habitualment assisteix als concerts, l'entrada serà gratuïta gràcies al patrocini de Caves Miquel Pons.

Álvaro Posada, organista, pianista i director d'orquestra, va néixer a Medellín (Colòmbia). L'any 1977 va ser fundador i director de l'Orquesta de Cámara de Envigado, així com del Festival de Música Religiosa de Medellín. També ha estat violinista de l'Orquesta Sinfónica Juvenil de Colombia i violinista convidat de la Orquesta Simón Bolivar de Venezuela. Fa més de trenta-cinc anys que du a terme una vida artística, en la qual ha fet concerts a Itàlia, França, Espanya, Grècia, Àustria, el Vaticà, els Estats Units, Rússia, Egipte, Israel, Brasil, Argentina, Veneçuela, el Perú, Mèxic, Costa Rica, El Salvador i arreu de Colòmbia. I ha enregistrat deu discs com a solista. També va ser organista del grup ciclista Manzana Postobón, fet que li va permetre divulgar la música colombiana a les arribades ciclistes a Europa.

Ha estat presentador a Tele Antioquia, de Colòmbia, i als musicals Serenta i Café Musical. L'any 2010 va participar en el Gran Concierto de Conmemoración de los 200 años de la Independencia de Colombia, oferint concerts d'orgue a les esglésies de Sant Pere i Sant Pau de Moscou, a Sant Petersburg i a l'església de San José de Madrid. En aquests concerts, va interpretar les obres més representatives dels diferents departamentos de Colòmbia i algunes obres de música barroca colombiana, junt amb una mostra del folklore d'aquest país.

El programa que Álvaro Posada ha preparat consta de dues part ben diferenciades: la primera, amb Sarabanda, de J. F. Haendel; Concert en la menor d'A. Vivaldi; Voluntario en re mayor, de J. Clarke, i Cantata 147, de J. S. Bach. I la segona part, amb música colombiana: Bunde Tolimense, d'Alberto Castilla; Pastasd'hilo, de Carlos Vieco Ortiz; Guabina Chiquinquireña, d'Alberto Urdaneta; La Gata Golosa, de Fulgencio García; La Guanera, d'autor anònim, i Lejano Azul, de Luis Antonio Calvo. Acabarà amb l'Homenaje a la Costa Atlàntica, de Bermúdez, Barros y Escalona.

La singularitat d'aquest concert té el valor afegit de donar a conèixer la música de Colòmbia i d'atreure els colombians que viuen al Vendrell per conèixer una de les joies de la població: l'orgue.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell