05-21 rp escola art2 250El divendres 30 de maig, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo, tindrà lloc la inauguració de l'exposició dels treballs dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa fets durant el curs 2013-2014. Aquest any, a més, s'hi exposaran les obres del projecte 1ART1 que, en col·laboració amb l'Escola Teresina Martorell, té finalitats solidàries.

L'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa treballa per formar i difondre entre la ciutadania les disciplines artístiques. Fruit d'aquesta tasca educativa, en l'exposició de final de curs els alumnes presenten els seus treballs en els quals expressen la seva sensibilitat i percepció del seu entorn. El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha ressaltat que "l'exposició serveix per mostrar els treballs dels alumnes, però també per promocionar l'activitat de l'Escola d'Art". Pel que fa al projecte 1ART1, la Regidoria d'Educació, l'Escola Teresina Martorell i l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa van engegar un projecte participatiu, els objectius del qual han estat estimular la creativitat; desvetllar la necessitat d'expressar allò que un és o sent, positivant la diferència; descobrir eines per aconseguir-ho, i acostar el col·lectiu escolar a les activitats culturals, en aquest cas visuals i plàstiques, de la vila, entre d'altres. Els nens i nenes de 6è de primària de l'escola Teresina Martorell van participar en unes jornades creatives a l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa. El fruit d'aquestes jornades van ser uns treballs amb el lema "Els colors dels meus orígens". Aquests treballs unificats en el format 30x30 cm han estat correspostos per artistes que han reinterpretat les obres dels infants. El resultat d'aquest diàleg serà exposat dins l'exposició de final de curs dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art. El treball de cada nen serà penjat al costat del corresponent que restarà tapat fins al moment que l'autor (l'infant) el descobreixi i vegi la "resposta" a la seva proposta. Aquesta acció de descobrir el resultat formarà part de l'acte d'inauguració. Els artistes que hi han participat faran donació de les obres, que, amb la parella, es posaran a la venda a un preu únic de 30 euros. La quantitat recaptada es destinarà a ajuts de menjador i serà la Regidoria de Serveis Socials, amb la col·laboració dels castellers Nens del Vendrell dins el projecte Fem Pinya, qui ho gestionarà.

La ceramista Camil·la Pérez, professora de l'Escola d'Art, ha exposat que "en aquest projecte, i en l'activitat general de l'Escola d'Art, es posa de relleu que els ensenyaments artístics són fonamentals per al desenvolupament integral de les persones i són eines que ens poden ser útils en diferents aspectes de la vida". El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ha explicat que s'exposaran una quarantena de lots d'obres donades pels alumnes de l'Escola Tersina Martorell i els artistes que els han correspost i que "esperem que la gent s'animi a comprar per poder continuar tirant endavant el projecte d'ajuts per als menjadors escolar i també dels Casals d'estiu".

L'exposició romandrà oberta fins al diumenge 15 de juny.

Díptic



©2019 Ajuntament del Vendrell