05-05 concert orgue cabre webQuan l'any 2010, un cop restaurat l'orgue del Vendrell, els Amics de l'Orgue es van proposar de tenir una programació estable de concerts d'orgue, van iniciar un treball que han mantingut des del 2011, amb un calendari de concerts, on s'han convidat rellevants organistes i formacions de cambra. L'organista convidat per al concert corresponent a la programació d'aquest any i del mes de maig és Jordi Cabré, que farà sonar l'orgue de l'església parroquial el divendres 9 de maig a les 21 h.

Jordi Cabré és nascut a Riudecols, s'inicià musicalment de la mà dels seus pares i es formà pianísticament amb Josep Maria Raja. Posteriorment, se sent atret per la música d'orgue i el seu instrument, i reprèn els estudis d'interpretació amb Jordi Vergés i Riart al Conservatori Professional de Música de Tarragona, el qual l'ajudà a fer créixer de forma decisiva l'estimació i l'interès per la música. Continua la seva formació organística realitzant els estudis superiors d'interpretació a l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb el professor Óscar Candendo Zabala. Actualment, està complementant la seva formació a la Hochschule für Musik und Theater a Munic, amb el professor Bernhard Haas.

Durant la seva etapa formativa, ha realitzat diferents cursos d'interpretació, tant nacionals com internacionals, en els quals ha pogut rebre indicacions d'organistes com Michael Radulescu, Michel Bouvard, L. F. Tagliavini, Luder Lohmann, Jurgen Essl, Naji Hakim, Jon Laukvik, Francesco Finotti, Jurgen Kursawa i Montserrat Torrent, entre d'altres. Al llarg d'aquests anys, ha pogut realitzar diferents audicions i concerts a Catalunya, el País Basc, Espanya, França i Alemanya, participant en cicles de concerts com "Els orgues de Catalunya" i el "Ciclo de los Venerables" a Sevilla, dels quals alguns d'ells han estat enregistrats i retransmesos per Catalunya Música i Radio Nacional. Així mateix, l'any 2005 es llicencià en Enginyeria Informàtica per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El programa que Jordi Cabré ha preparat acuradament, és el següent:
Preludi i fuga, BWV 547 i la Coral "O Mensch, bewein dein Sünde groB", de J. S. Bach
Allein Gott in der Höh sei Her, de Jan Pieterszoon Sweelink
Batalha de 5º Tom, de Fr. Diego de Conceição
Sonata, de Bernardo Pasquí
Tierce en Taille, de Nicolas de Grigny
Choral. Preludi i fuga, de J. L. Krebs

El concert podria resumir-se, d'una manera prou senzilla, en una hora d'excel·lent música d'orgue.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell