04-11 VoluntariswLa Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell va acollir, el passat divendres 11 d'abril, el nomenament dels voluntaris de Protecció Civil del Vendrell. A l'acte hi van assistir l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el primer tinent d'alcalde, Benet Jané; el regidor de Protecció Civil, Jaume Escarré, i el subdirector General de Coordinació i Gestió d'Emergències de la Generalitat de Catalunya, Sergio Delgado.

 

En el transcurs de l'acte cada voluntari va signar el "Compromís com a voluntari de Protecció Civil", tal com fixa el Departament d'Interior de la Generalitat, i va rebre per part de l'Ajuntament la credencial com a voluntari de Protecció Civil del Vendrell.

Aquests voluntaris, que han superat el curs de formació bàsica per a voluntaris de protecció civil impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, participen com a preventiu en diferents esdeveniments de concurrència de públic i tenen com a finalitat social la col·laboració desinteressada en tasques de protecció civil dins del municipi.


En concret, són 17 persones que formen part de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Vendrell, que es va presentar el passat mes d'octubre de 2013, i algunes d'elles ja tenien experiència en primers auxilis i com a voluntaris en el món de les emergències (ADF, Creu Roja...). Al llarg d'aquests mesos han estat col·laborant en tasques de protecció civil en diversos actes com la Mitja Marató, la Cavalcada de Reis, la Rua de Carnaval o la celebració de la Copa del Rei d'Hoquei Patins, entre altres.



©2019 Ajuntament del Vendrell