04-14 Mikel AzpirozwEl Cicle de Jazz a l'Auditori continuarà el proper dissabte 19 d'abril, a les 22h, amb l'actuació del pianista basc Mikel Azpiroz, que hi presentarà seu treball musical Gaua.

 

El periodista Ricardo Aldarondo, després del concert que Mikel Azpiroz va fer a Donostia el passat mes d'abril, escrivia: "Gaua va des de l'impressionisme de Debussy al blues més atrevit; dels aromes exòtics d'altres terres, també les basques, a unes lleugeres pinzellades vanguardistes. Gaua passa per múltiples estacions sense fer parades úniques". Un concert que va omplir la Sala Club del Teatro Victoria Eugenia.

Diu el mateix Mikel Azpiroz que el viatge i la música són dos pilars fonamentals sobre els quals es mou la seva carrera com a músic. Comença a tocar el piano a l'edat de sis anys, fent estudis de música clàssica i des de petit escolta tot el que sona al tocadiscos familiar, desvetllant el seu entusiasme per la música afroamericana. S'enamora del so de l'orgue Hammond B3, i funda el grup Elkano Browning Cream. Més endavant, col·labora amb Javier Muguruza, els australians The Waifs, Fermin Muguruza i altres. Viatja fent música a Austràlia, els EUA, Nigèria, la Xina, l'Equador o l'Índia. I defensa que es mou entre el jazz més rítmic, el blues i les músiques dels mons que ha conegut.

El mateix Mikel Azpiroz explica de Gaua: "Són temes pausats i minimalistes que passegen per l'impressionisme del segle XIX, el gòspel i el blues".



©2019 Ajuntament del Vendrell