05-19 Escola Art 01 webLa Regidoria d'Educació, l'Escola Teresina Martorell i l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa han engegat un projecte participatiu, els objectius del qual són estimular la creativitat; desvetllar la necessitat d'expressar allò que un és o sent, positivant la diferència; descobrir eines per aconseguir-ho, i acostar el col·lectiu escolar a les activitats culturals, en aquest cas visuals i plàstiques, de la vila, entre d'altres.

Els nens i nenes de 6è de primària de l'escola Teresina Martorell han participat en unes jornades creatives a l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa. El fruit d'aquestes jornades són uns treballs amb el lema "Els colors dels meus orígens". Aquests treballs unificats en el format 30x30 cm resten individualment dins d'uns sobres esperant ser llegits per altres ulls i respostos per aquesta mirada. El resultat d'aquest diàleg serà exposat del 30 de maig al 15 de juny a la Sala Portal del Pardo, formant part de l'exposició de final de curs dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art. El treball de cada nen serà penjat al costat del corresponent que restarà tapat fins al moment que l'autor (l'infant) el descobreixi i vegi la "resposta" a la seva proposta. Aquesta acció de descobrir el resultat formarà part de l'acte d'inauguració.

Des del 10 d'abril es poden passar a recollir els treballs i seguir la conversa. Qui hi estigui interessat i no es pugui desplaçar al Vendrell per recollir-lo, pot enviar un correu electrònic a educacio@elvendrell.net, i s'enviarà al més aviat possible per correu postal. El format de la "resposta" ha de ser 30x30 cm si és un treball pla i, si és en volum, el seu costat més llarg ha de fer 30 cm. Els materials que es poden utilitzar són lliures, però preferentment reciclats, pobres i lleugers (cartró com a base serveix). Els treballs no han d'anar emmarcats i no es pot utilitzar fusta ni materials pesants. Les obres (la parella) han d'estar com a molt tard a la Regidoria d'Educació (la Rambla, 24. 43700 El Vendrell) el dilluns 26 de maig, a les 18 h. L'exposició s'inaugurarà el divendres 30 de maig, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo.

Els artistes faran donació de les obres, que, amb la parella, es posaran a la venda a un preu únic de 30 euros. La quantitat recaptada es destinarà a ajuts de menjador i serà la Regidoria de Serveis Socials, amb la col·laboració dels castellers Nens del Vendrell dins el projecte Fem Pinya, qui ho gestionarà.

Per a més informació: Regidoria d'Educació, tel. 977 66 89 62, c/e: educació@elvendrell.net.



©2019 Ajuntament del Vendrell