03-10 Jonatan CarbówL'orgue del Vendrell torna a ser el protagonista de l'activitat musical al Baix Penedès. I ho és amb el concert que es farà aquest proper divendres, 14 de març, a les 21 h, a l'església parroquial, i que anirà a càrrec de Jonatan Carbó.

 

Jonatan Carbó va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy i va obtenir el Títol Superior d'Orgue i els Premis d'Honor de Grau Mitjà i Superior. Posteriorment, va realitzar estudis de postgrau sobre la música hispànica dels segles XVI a XVIII al Consejo Superior de Investigaciones Científicas de Barcelona, amb la professora Montserrat Torrent. També ha ampliat la seva formació amb nombrosos cursos d'especialització amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno, Andreas Liebig i Bernard Winsemius, entre d'altres.

Ha ofert recitals en orgues d'arreu de Catalunya, les Illes Balears, Espanya i França, destacant els orgues de la Catedral de Barcelona, la Catedral de Girona, la Basílica de Santa Maria de Maó, la Catedral de Perpinyà, la Basílica del Monestir de Montserrat o l'Església de Los Venerables de Sevilla. Ha realitzat un CD amb l'obra El Llibre d'orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, del compositor Josep Soler Sardà, enregistrat al mateix orgue de Vilafranca. També ha estat enregistrat per l'emissora de ràdio Catalunya Música.

Ha col•laborat amb moltes formacions vocals i instrumentals, com el Cor Liedercàmera, el Cor Vivaldi, l'Orquestra Terrassa 48 o l'Orquestra de Cambra del Garraf. És professor d'orgue al Conservatori de Grau Mitjà Mestre Joan Just i Bertran, d'Igualada, i a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

El programa que interpretarà divendres comprendrà les següents obres: Kochersperger Spanieler, de Hans Kotter (c1485-1541); The Carmans Whistle, de William Byrd (c.1540-1623); Cuarto tiento de cuarto tono, de Francisco Correa de Arauxo (1584-1654); Variationen "Wo Gott zu Haus nit gibt sein Gunst" op. 18/25-30, d'Hugo Distler(1908-1942), i, per acabar el concert, les obres de Johann Sebastian Bach (1685-1750) Sonata V en do major, BWV 529, Ricercar a 6 de l'Ofrena Musical, BWV 1079, i la Toccata i fuga en re menor, BWV 56.



©2019 Ajuntament del Vendrell