02-18 cursa social webLa IV Cursa Social del Baix Penedès, organitzada per la Penya Ciclista Baix Penedès, va tonar a estar acompanyada per la pluja. Encara que els núvols no eren gaire amenaçadors, a la graella de sortida, van acudir-hi només 96 corredors desafiant el temps.

La cursa, com és tònica general, va estar animada amb diversos intents d'escapada. Les dues voltes de 21 kilòmetres amb terreny fàcil van fer que molts corredors busquessin el seu moment per intentar escapar-se. En el tercer pas per la població del Vendrell, es va passar amb una escapada que superava el minut, i amb aquesta distància es va afrontar el port de tercera categoria, el coll de Santa Cristina. Per darrere, el pilot es va animar marcant un bon ritme de pujada, on també va fer acte de presència la pluja. Però tot plegat no va impedir que Víctor Iturat (Bicis Esteve) s'endugués el Premi de la Muntanya que estava en l'escapada. L'escapada va ser anul·lada abans d'arribar a la població de la Juncosa del Montmell.

En la baixada, el tàndem format per Ignacio Ávila i Joan Font va agafar el cap de cursa, ja que en la pujada n'havien perdut el contacte. Aprofitant el terreny favorable, van fer una baixada arriscant molt i van agafar una lleugera distància sobre la resta de corredors. En el pla, a falta de 10 kilòmetres, el pilot perdia uns 40 segons, i a poc a poc va anar retallant distància sobre el tàndem.

Finalment, la victòria va ser per al tàndem Igancio Ávila i Joan Font, i a només 10 segons, Marc Muñoz (Coluer Bicycles), que donava entrada al grup principal.