02-13 parlem art webL'abril del 2011 s'iniciava la primera de les sessions que, sota el nom "Parlem d'Art", tenia l'objectiu de ser una trobada informal amb persones que estimen l'art i que se senten atretes per tot el que l'envolta. Aquestes sessions, que permeten gaudir d'uns moments especials per parlar d'art amb els millors especialistes sobre el tema durant l'hora del cafè, ens ha deixat moments especials ens els quals s'ha parlat d'una musa de la moda com Coco Chanel; ens hem preguntat què és l'art; hem viatjat per diferents continents (Àsia, Amèrica, Europa...); hem parlat de les fires d'art: ARCO, SWUAB, la Documenta de Kassel...; hem parlat de patrimoni, dels museus d'art contemporani; ens hem capbussat dins d'una obra concreta, La Gioconda; hem gaudit amb artistes locals: Josep M. Gual, Ollé Pinell, Joan Descals..., i hem pogut fer un recorregut pel món de la ceràmica al llarg de la seva història. Tots aquests moments han estat possibles gràcies a la col·laboració dels conferenciants, que ens han presentat els temes amb rigor, però al mateix temps ens els han fet entenedors i amens.

El proper 19 de febrer, a la Fundació Apel·les Fenosa, s'iniciarà un nou cicle de "Parlem d'Art" que tractarà el gravat català antic; el dimecres 19 març es parlarà del museu d'en Rusiñol; el dimecres 30 d'abril s'aprofundirà en el coneixement d'escultors de la comarca, i el dimarts 20 de maig, en aquesta ocasió a l'Escola Municipal de Música Pau Casals, serà el torn de la relació entre música i art.

Totes aquestes sessions han estat organitzades conjuntament per un grup de persones del Patronat Municipal de Serveis Culturals, el Museu Deu, la Fundació Apel·les Fenosa, la Sala Portal del Pardo i l'Escola Municipal d'Art Apel·les Fenosa.

Cartell

 



©2019 Ajuntament del Vendrell