06-04 visita xavier bosch02 webLa tasca realitzada pels Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell a través del pla pilot "Un Vendrell per a tothom" ha estat novament reconeguda. En aquesta ocasió, els ajuntaments de Tarragona, Reus i Cambrils han volgut conèixer de primera mà com es va desenvolupar l'estratègia antirumors del Vendrell i quins materials es van dissenyar a tal efecte.

Per aquest motiu, el tècnic responsable de Serveis Socials del Vendrell, Josep Miquel Beltran, ha realitzat una xerrada per informar la resta d'ajuntaments de totes les iniciatives elaborades durant l'execució del pla pilot. Aquesta trobada va ser promoguda per Xavier Bosch, director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que va conèixer l'experiència del Vendrell en una visita institucional i va recomanar la difusió d'aquesta experiència, sobretot pel que fa a la lluita contra els tòpics relacionats amb les persones nouvingudes.

En aquest cas, han despertat un especial interès materials gràfics com el còmic antirumors, protagonitzat per l'àngel de Tobies, en què es trenca amb els mites relacionats amb la immigració, o el cartell de bon veïnatge, en què s'expliquen els drets i deures de tota la ciutadania d'una manera molt visual.

També cal recordar que un dels materials audiovisuals enregistrats gràcies al pla pilot "Un Vendrell per a tothom", el programa televisiu Nous vendrellencs, ja va resultar premiat amb una menció especial dins dels premis que entrega el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), en l'apartat de Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual. Aquest premi s'atorga a aquells programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixen millor la diversitat cultural que existeix en la nostra societat.

En paraules de Josep Miquel Beltran, "aquest interès d'altres ajuntaments per la feina que estem fent en aquest camp de la lluita contra els rumors i la defensa de la cohesió social demostra que, des del Vendrell tot, l'equip que formem els Serveis Socials estem fent molt bé la nostra tasca en uns moments molt delicats".

Per la seva part, Hermini Caballero, regidor de Serveis Socials, considera que "qualsevol tipus de reconeixement és ben rebut i ens reafirma en el treball que estem fent des dels Serveis Socials del Vendrell, i ens demostra que, sense cap mena de dubte, és la línia que cal seguir per aconseguir un municipi amb la màxima cohesió".



©2019 Ajuntament del Vendrell