02-07 dia no violencia webEl passat 30 de gener, 404 alumnes de cinquè de primària de totes les escoles del Vendrell (Els Secallets, Pla de Mar, Àngels Garriga, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà, Teresina Martorell i Marta Mata) van celebrar el Dia Escolar de la No-violència. També hi van participar alumnes de l'escola Garbí. L'acte va tenir lloc a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que du el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música, sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.

Al llarg de tot el matí, els alumnes van presentar els treballs relacionats amb la pau que havien preparat a les escoles amb anterioritat. Els treballs sobre la tolerància, el respecte, l'amor, la no-violència i el record sempre present de la tasca del Mestre van centrar les propostes que es van poder veure i escoltar aquest dia a l'Auditori de l'EMMPAC.
El regidor de Cultura, Albert Solé, es va sumar a l'acte per donar la benvinguda als alumnes de les escoles del municipi i agrair-los la tasca feta a les aules per preparar aquest dia. També els va convidar a tenir sempre present el diàleg abans que l'enfrontament i a treballar en favor de la pau. Enguany, a més, com a novetat, a l'inici de l'acte es va llegir un manifest que aquest primer any va anar a càrrec de l'escola Pau Casals.

La música, com no podia ser d'altra manera, va estar present en totes les escenificacions i va ser la protagonista de la cloenda de les dues sessions realitzades, ja que tots els alumnes van cantar conjuntament la cançó Obre els ulls, del CD de la Marató de TV3 de l'any 2012, amb lletra de Joan Gibert i música de David Melgar, director del Camp d'Aprenentatge Pau Casals.

L'acte va ser organitzat per l'Ajuntament del Vendrell i per la Fundació Pau Casals, amb l'objectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau. La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Aquest dia, moltes escoles d'arreu del món, entre elles les del Vendrell, fan actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell