02-04 xatonada2013 exhibicio infantil webEl proper diumenge 2 de febrer, a la Rambla del Vendrell, se celebrarà la Xatonada Popular amb el 28è Concurs de Mestres Xatonaires, la 27a Exhibició de Xatonaires Infantils i la 21a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals.

La regidora de Promoció Econòmica, Àngels Turdiu, destaca que "la Xatonada Popular del Vendrell es manté com una festa gastronòmica de referència dins de la Ruta del Xató i és un element important d'atracció de visitants i, per tant, de promoció turística del municipi". A més, Àngels Turdiu subratlla que "la nostra Xatonada Popular té un gran valor específic per l'exhibició de xatonaires infantis, que omple la Rambla del Vendrell amb 200 infants fent xató".

Pel que fa al Concurs de Mestres Xatonaires, cal dir que aquest comptarà amb els tradicionals premis per als tres primers classificats (1r classificat: 300 € i cafè Brasilia per a un any; 2n classificat: 150 € i cafè Brasilia per a mig any, i tercer classificat: 100 € i cafè Brasilia per a tres mesos). També s'obsequiarà els sis primers classificats amb dues xatonades gentilesa de diversos restaurants del Vendrell i, a més, tots els participants del Concurs rebran un diploma acreditatiu i un lot de Cafés Brasilia.

El jurat del Concurs estarà format per Martí Carnicer, alcalde del Vendrell; Paco Azuaga, president de l'Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya; Griselda Soler, guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires del 2013; Juana Pérez, propietària del Frankfurt El Niu i representant del Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès; Ruth Troyano, periodista especialitzada en gastronomia i enoturisme i blocaire del bloc vimomentspersones.wordpress.com; Rubén Pérez, cap de vendes de Cafés Brasilia; Gerard Jané, enòleg del Celler Jané Ventura; Tomàs Querol, representant del Grup de Teatre Els Inestables; Jordi Solé, director del Cor Joves Veus; Rosa Sadurní, periodista i blocaire del bloc www.malviatge.cat; Enric Ribera, periodista i escriptor de gastronomia i viatges; Xavier Mestres, president de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, i Joan Martí, gerent de la formatgeria Marvall i representant de Terra i Taula.

Un any més, els visitants podran jugar, per un euro, en una ruleta d'obsequis relacionats amb el xató, que enguany anirà a càrrec de L'Embarcada, la qual, a canvi, realitzarà balls de cultura popular i tallers infantils durant el matí.

L'alcalde, Martí Carnicer, fa una crida als vendrellencs i vendrelleques a participar en la festa i convida les persones que visiten la vila, amb motiu de la Xatonada Popular, que ho aprofitin per conèixer més bé el nostre municipi amb una visita als museus i recorrent el nucli històric.

Més informació



©2019 Ajuntament del Vendrell