2013-12-19 reunio tgn2917 entitats02 webSer voluntari dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 és una experiència única en una cita històrica amb el Vendrell com a seu

El passat dijous 19 de desembre, al vespre, al Centre cívic L'Estació, va tenir lloc una reunió informativa per explicar el procés de captació de voluntaris per als Jocs Mediterranis Tarragona 2017 a les entitats del Vendrell. La xerrada va anar a càrrec de Ramon Pallejà, director d'Operacions i Esports de Tarragona 2017, que va estar acompanyat per l'alcalde, Martí Carnicer; el primer tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Benet Jané, i el regidor d'Esports, Sergi Teruel.

En la primera part de la reunió, a la qual hi van assistir representants d'una trentena d'entitats vendrellenques, es va explicar el projecte dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017, una competició de caràcter poliesportiu que s'organitza en el marc del moviment olímpic amb el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI). Tarragona va presentar candidatura per ser la seu del 2017 i el 15 d'octubre del 2011, en sessió del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, va ser-ne escollida. Els Jocs Tarragona 2017 se celebraran del 30 de juny al 9 de juliol en 16 municipis diferents, la majoria de la demarcació tarragonina, i el Vendrell serà una seu que acollirà amb molta probabilitat l'handbol femení, la qual cosa comportaria una inversió de reforma del pavelló del Club d'Esports Vendrell.

En total, hi participaran 31 disciplines esportives i 4.500 esportistes de 23 nacionalitats diferents, i es preveu l'assistència de 150.000 espectadors. Per poder gestionar tot aquest volum de persones i per a un bon desenvolupament dels Jocs, són necessaris 3.500 voluntaris. Per això, s'està duent a terme una campanya de divulgació per a la captació de voluntaris, com va ser el cas de la reunió al Vendrell amb les seves entitats. L'explicació de com una persona pot ser voluntària dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 va ocupar la segona part de la reunió.

Qualsevol persona major de 16 anys pot participar en l'acció voluntària dels Jocs i es pot inscriure a través del web http://www.tarragona.cat/tarragona-2017/fes-te-voluntari. Si alguna persona té dificultats per fer la inscripció per Internet, es pot adreçar a les oficines del Patronat Municipal d'Esports, a l'avinguda del Camp d'Esports. Un cop feta la inscripció, es fan reunions informatives i entrevistes individuals per conèixer el perfil de cada una de les persones inscrites i, també, per explicar quines tasques es poden desenvolupar com a voluntari. A més, es rebrà formació reglada, la qual servirà com a titulació per poder desenvolupar tasques en altres competicions o actes esportius.

Ramon Pallejà va explicar que "ser voluntari d'un esdeveniment històric com aquest suposa una experiència única, en la qual pots fer nous amics, rebre formació i participar de forma activa en una cita amb la història".

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va posar de relleu la importància d'explicar a través dels representants de les entitats del municipi el projecte Tarragona 2017 i la captació de voluntaris per poder transmetre-ho als seus socis. "Esperem que s'hi apuntin moltes persones", va dir l'alcalde quan va finalitzar la seva intervenció.

El regidor d'Esports, Sergi Teruel, va destacar que "serà una nova oportunitat per promocionar el Vendrell internacionalment a través de ser una de les seus dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, els quals deixaran un llegat important tant en infraestructura com en el vessant social mitjançant el voluntariat".

I el primer tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Benet Jané, va tancar l'acte i va adreçar un missatge als representants de les entitats presents a la reunió en el sentit que "són uns Jocs importants per al territori i per al Vendrell, i que una vegada més els vendrellencs i les vendrellenques donarem la talla".

Per a més informació: Patronat Municipal d'Esports, tel. 977 66 37 52.



©2019 Ajuntament del Vendrell