12-12 Concentració LleiwL'Ajuntament del Vendrell s'ha sumat aquest dijous 12 de desembre a la concentració per reclamar la retirada i la no-aprovació del projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, convocada segons el manifest elaborat per l'Associació Catalana de Municipis, conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO. El text demana rebutjar la propera aprovació d'aquest projecte de Llei que pretén imposar el govern de l'Estat.

 

L'alcalde, Martí Carnicer, ha llegit els fragments més significatius del manifest davant dels assistents, entre els quals es trobaven diversos regidors i treballadors municipals, representants d'organitzacions sindicals, així com ciutadans i ciutadanes.

Segons l'alcalde, la reforma plantejada pel govern central afectarà principalment els ciutadans i els serveis prestats.

El manifest destaca que, davant la imminent aprovació de la Llei, el món local s'uneix per defensar un model de competències i serveis públics de proximitat i de qualitat, prestats per uns treballadors públics i eficients, ciutadans al servei de ciutadans i amb una ferma voluntat de servei i compromís.

Assegura també que el govern del PP no vol fer una simple actualització del nivell competencial municipal, sinó que es tracta d'una autèntica involució del règim local, que tindrà conseqüències socials en forma de més desigualtats i de deteriorament i tancament de serveis que afectaran els veïns i també els treballadors públics.

Des del món local es lamenta que la reforma de l'Administració Local que es vol imposar no s'hagi fet amb consens ni lleialtat institucional. Per aquest motiu, s'exigeix al govern central que respecti la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya sobre l'organització territorial i el règim local, aprovada en l'Estatut d'Autonomia, i explícitament la no-invasió competencial recentralitzadora.



©2019 Ajuntament del Vendrell