10-13_MostravwLa 184a edició de la Fira de Santa Teresa va tancar portes el passat diumenge 13 d'octubre després de quatre dies d'intensa activitat comercial i cultural al Vendrell. El regidor de Promoció Econòmica, Jaume Escarré, ha valorat positivament el desenvolupament del certamen multisectorial, que enguany s'ha caracteritzat per una major presència d'expositors locals. Aquests han representat el 50% de la seixantena d'empreses participants a la Fira.

Des de l'organització de la Fira es fa un balanç positiu, perquè l'esforç dels expositors per ser-hi presents s'ha vist recompensat amb una afluència molt important de visitants, que han pogut conèixer i adquirir els seus productes i serveis.

D'aquesta 184a edició també n'ha destacat l'èxit del Mostraví, la mostra biennal ubicada a la plaça de la Sardana i que té com a objectiu potenciar i difondre el coneixement sobre el món del vi i el cava, amb un espai on productors oferien les seves degustacions als visitants.

En l'edició d'enguany els visitants han pogut gaudir d'un espai amb una representació de cellers i bodegues de diferents denominacions d'origen català, així com nombroses referències de vins i caves de la resta de l'Estat espanyol. Com a complement, també s'hi ha ubicat un espai des d'on s'han ofert degustacions gastronòmiques per part de representants del sector de la restauració del Vendrell. En total, durant els quatre dies de Fira s'han venut 3.800 copes i 15.000 racions en aquesta mostra enogastronòmica, que supera les 12.000 racions de l'edició del 2011. A més dels tasts i degustacions, els visitants han pogut participar d'un programa d'activitats complementàries que han contribuït a aprofundir en el coneixement del vi i el cava. En total, s'han programat 7 activitats de tastos i maridatges als quals hi han assistit 200 persones. També, com a novetat, cada vespre-nit la plaça de la Sardana ha acollit actuacions de grups de música en directe per animar l'espai.

Una altra de les novetats exitoses de la Fira d'aquest 2013 ha estat el concert-vermut organitzat pels Nens del Vendrell el dissabte 12 d'octubre, amb l'actuació dels grups Els Aixarts, i al llarg del qual es van repartir 250 vermuts.

Pel que fa a la Fira de Ceràmica, ubicada enguany a la Rambla, la valoració que en fan des del Patronat Municipal de Serveis Culturals, organitzadors del certamen, també és positiva, tant per la presència de 18 expositors com per l'alta participació en les activitats i tallers paral·lels. I és que durant els dies de la Fira, la plaça de l'edifici Tobies ha presentat un aspecte d'allò més animat, amb 1.500 infants participants en propostes com ara tallers per pintar com els prehistòrics, fer d'arqueòlegs, fer imants o veure demostracions de torn a càrrec de l'Escola Municipal d'Art, entre altres propostes. Cal dir que un 30% de les vendes dels ceramistes han estat gràcies a la col·laboració de diverses empreses del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell