10-08_20131005_12a_Trenkakames_003_webEl cap de setmana del 5 i 6 d'octubre es va celebrar la 12a edició de la marxa Trenkakames, organitzada pel Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca.

A partir de dos quarts de 9 del matí començaven a congregar-se, al vestíbul de La Lira, els caminadors per afrontar aquesta dura prova. La sortida, neutralitzada fins a la zona dels jutjats, l'encapçalaven el grup de caminadors del Vendrell i a partir d'aquí tenien 24 hores per completar el recorregut. No obstant això, alguns competidors ja van començar a córrer.

Un total de 211 participants sortir a les 10 del matí del dissabte per completar els 85 quilòmetres de la prova, amb 5.800 metres de desnivell acumulat.

Amb un temps força calorós, el primer participant va acabar la caminada en 10 hores i 2 minuts, mentre que l'últim caminador va trigar 23 hores i 38 minuts. El recorregut sencer el van completar 164 valents, amb un total de 47 abandonaments.

La valoració per part de l'entitat organitzadora va ser molt positiva. Cal constatar l'absència total de fets remarcables, com havia succeït en altres edicions d'aquesta caminada. Tret de les quotidianes butllofes, algunes tortes de peu i els típics dolors articulars pel sobreesforç, la cursa es va dur a terme amb una absoluta tranquil·litat. Cal destacar també la bona preparació de la major part dels participants que, any rere any, es prenen la prova d'una manera més professional.

Els caminadors van destacar el perfecte marcatge del recorregut, els completíssims avituallaments i l'amabilitat dels controladors. També varen agrair la possibilitat d'una reconfortant dutxa en finalitzar la prova, així com la cooperació dels membres de la Creu Roja i dels ADF, fets que perfilen la Trenkakames com una de les proves de la Copa Catalana de Marxes de Resistència més estimada pels participants.



©2019 Ajuntament del Vendrell