09-17_rp_menjador_casals_estiu_webL'Ajuntament i la societat civil del Vendrell han unit esforços per tirar endavant, aquest estiu, un projecte per garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi, i en especial a tots aquells que per motius econòmics i familiars es troben en una situació de més vulnerabilitat. Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, l'Ajuntament del Vendrell va detectar que hi havia un centenar d'infants que durant l'estiu, sense la beca de menjador escolar, no tenien garantit almenys un àpat diari i van començar a pensar en una solució. Aquesta va sorgir d'un treball coordinat des de la Regidoria i la col·laboració activa de Càritas, Creu Roja, la Fundació Santa Teresa i la seva Escola d'Hostaleria, la Policlínica comarcal, una vintena de restaurants de la vila i un nombrós grup de voluntaris.

 

Gràcies a la iniciativa, 110 infants han pogut participar, per diferents torns, i també becats, en els Casals d'Estiu, i després quedar-s'hi a dinar. S'han elaborat una mitjana de quaranta de menús diaris amb el següent procés: cada dia, l'Escola d'Hostaleria preparava vint àpats, i dos restaurants del Vendrell en prepararan vint més, deu cadascun. Com que a l'agost la Fundació Santa Teresa va fer vacances, durant aquest mes va ser la Policlínica comarcal qui va elaborar els vint menús diaris. Cap a la 1 del migdia, Creu Roja començava el recorregut per recollir amb dues neveres isotèrmiques els quaranta menús. També recollia una peça de fruita per a cada infant cedida per Casa Ametller i un pagès del Vendrell, i el pa al forn Tutusaus, que també ha col·laborat en la iniciativa. Cap a 2/4 de 2 els menús arribaven al menjador de l'escola Àngel Guimerà, on es feien els Casals d'Estiu i on es repartien entre els infants, amb la col·laboració d'un grup de voluntaris: Grup de Joves de Càritas, Misión Carismàtica i ciutadans anònims.

 

Segons Hermini Caballero, regidor de Serveis Socials, "l'objectiu era que cap nen del Vendrell se n'anés a dormir sense tenir una bona alimentació i per això s'hi ha implicat la societat civil, per ajudar-los entre tots". També en aquest sentit ha parlat l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, que ha manifestat que "hem aconseguit el doble objectiu de resoldre un problema social que afecta una part de la població i conscienciar la societat per aconseguir la implicació i la solidaritat d'entitats, empreses i particulars del Vendrell". Carnicer ha fet una valoració molt positiva del desenvolupament de l'acció i de la col·laboració de tothom que ho ha fet possible.

Ara, la iniciativa solidària de l'Ajuntament i la societat civil del Vendrell vol anar una mica més enllà, amb la constatació que en aquest inici del nou curs escolar els recursos de la Generalitat de Catalunya no permeten becar el menjador escolar de tots els nens i nenes que realment ho necessiten. Concretament, dels 158 infants que necessitarien les beques del menjador, que es tramiten a través del Consell Comarcal, només 11 es podran quedar 5 dies a la setmana al menjador de l'escola a través de la beca, 32 ho podran fer 4 dies, 90 ho podran fer 2 dies i 25 només es podran quedar 2 dies.

Davant d'aquesta situació, també es va posar en marxa una campanya solidària que, sota l'eslògan "Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell", intenta implicar els ciutadans per tal que col·laborin en els dinars d'aquests infants més vulnerables. Concretament, s'han editat cent talonaris de cent números cadascun, que es venen al preu d'un euro i que es distribueixen a través d'establiments comercials del Vendrell. Els números tenen la imatge d'una pinya de la colla local. Per cada euro aportat, la persona que hi col·labori rebrà simbòlicament una butlleta, amb la qual entrarà en el sorteig d'uns dinars i sopars en restaurants de les platges del Vendrell que col·laboren en aquesta campanya. El sorteig es farà al 29 de setembre en el marc d'un concert solidari del qual, properament, se n'explicaran més detalls.

El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ha declarat que "farem mans i mànigues perquè el màxim d'infants que ho necessitin es puguin quedar cinc dies a la setmana al menjador de l'escola a través dels ajuts que es puguin aportar a través d'aquesta campanya solidària i d'aportacions de l'Ajuntament".



©2019 Ajuntament del Vendrell