09-13_cultura_urbana01_webEl proper 21 de setembre arriba al Vendrell la tercera edició del projecte ‘El Vendrell. La Cultura Urbana’. Aquesta iniciativa pretén difondre l'art urbà que es fa pels carrers i, a la vegada, recolzar la creació jove contemporània, donar a conèixer i potenciar la cultura del hip-hop.

Es tracta de dedicar una jornada a la mostra de diferents expressions de cultura urbana. Hi haurà la participació de diversos experts, així com també de joves de 16 a 35 anys, interessats en la cultura urbana. De totes maneres, tot i que els participants i el públic assistent seran joves, també es pretén obrir la jornada a tothom que tingui un interès en l’art, i per tant, que joves i adults comparteixin i gaudeixin d’un acte cultural com aquest.

La jornada tindrà lloc a partir de les 10 h a la pista exterior del Club d’Esports Vendrell i les activitats s'allargaran fins a les 20 h, quan es clourà el certamen amb un concert de música rap a càrrec del grup reusenc Fetitxe13 i el vendrellenc Zim & Los Chupacabras de los Cárpatos.

Una de les grans novetats d’aquesta tercera edició és la ubicació de la jornada a la pista exterior del Club d’Esports Vendrell, per sumar-se així a la commemoració del centenari d'aquesta entitat esportiva. Aprofitant les instal·lacions del CE Vendrell, es farà un campionat de bàsquet 3x3. 

Cal recordar que hi ha activitats en les quals es requereix inscripció prèvia i d'altres en les quals tan sols cal acostar-s’hi el mateix dia i participar-hi. Les inscripcions es poden realitzar via Facebook ‘El Vendrell. La Cultura Urbana’ o de 9 h a 10 h el mateix dia de la celebració.

Aquest projecte es treballa de manera interdepartamenal entre les regidories de Joventut, Cultura, Festes i Pla de Barris. Des de l’organització agraïm la implicació del CE Vendrell, l’Associació Bàsquet Vendrell, les escoles de dansa Aula 3 i La Factoria, l’empresa Vigrela, Serveis i Reparacions i la col·laboració dels joves del municipi involucrats dins del món de la cultura urbana.

ACTIVITATS

CONCURS DE GRAFITS de 10 h a 18 h

El Concurs de Grafits és un certamen que pretén promocionar l'obra de joves creadors en l'art del grafit. Així mateix, la seva creativitat aplicada a les parets que envolten la pista del CE Vendrell. El tema serà l’esport, amb motiu del centenari de l’entitat. El guanyador del concurs de grafits rebrà 300 € en metàl·lic. A més, el guanyador podrà plasmar la seva obra, amb motius esportius, a la carcassa d’un cotxe facilitat per l’empresa Vigrela, serveis i Reparacions. Aquesta escultura quedarà al Fons d’Art Municipal del Vendrell i s’ubicarà a les portes del Club d’Esports Vendrell.

CONCURS DE BREAK DANCE  d’11 h a 18:30 h

Concurs de balladors de break dance, un ball que combina moviments aeròbics i rítmics, que necessita una gran dedicació per poder-lo dur a terme. El ballarí és anomenat b-boy i, en algunes ocasions, també es fan “combats” entre diverses persones. En el moment de fer la inscripció, cada participant hauran de pagar 1 €, que s’acumularà a un pot inicial de 100 €. La crew que guanyi s’ho emportarà tot.

CONCURS BATALLA DE MC de 18:30 h a 19.30 h

És una competició de rap d'estil lliure. Està basada en la capacitat per improvisar verbalment en un “combat” contra un altre raper. El “combat” està arbitrat per un jurat, que decideix quin dels dos ha estat capaç de superar l'altre. El format de la competició és una eliminatòria a través de la qual es van desqualificant. Els participants hauran de pagar 1 € el mateix dia de l’actuació, que s’acumularà a un pot inicial de 100 €. El guanyador s’ho emportarà tot.

CAMPIONAT DE BÀSQUET 3X3 de 10 a 18 h

Amb la col.laboració de l’Associació Bàsquet El Vendrell, enguany es celebrarà el primer Bàsquet 3x3 dins “El Vendrell. La Cultura Urbana”. El 3x3 és una forma adaptada del joc del bàsquet al carrer. Un format en el que els jugadors mostren les seves habilitats, entusiasme i caràcter que s’ha de demostrar en el moment de controlar la pilota, en definitiva un joc lliure que reflexa l’estil de cada persona.

Cada participant haurà de pagar 1 €, que s’acumularà a un pot inicial de 200 €. L’equip que quedi primer s’emportarà 125 € més la meitat del pot. El segon equip obtindrà 75 € més l’altra meitat del pot.

EXHIBICIÓ DE HIP-HOP de 17 a 18 h a càrrec de l'Escola de dansa L'Aula-3 i l’Escola de dansa La Factoria.

EXHIBICIÓ D'SKATERS de 10 a 18 h

A la zona habilitada amb mòduls d’skate se succeiran els salts, les piruetes i d'altres acrobàcies dalt d'un skate.

A les 19:30 h es farà l’entrega de premis i tot seguit clourà la jornada un CONCERT DE RAP amb amb Fetitxe13 i Zim & Los Chupacabras de los Cárpatos. Durant el concert, el joves podran participar de la TAULA DE SALUT que instal·larà l’Espai Jove de Salut (aquest servei es troba ubicat al Casal Jove Les Roquetes cada dijous de 17 a 19 h).

 
Per a més informació, podeu contactar amb l’organització a través de:
- el ce elvendrell.laculturaurbana@gmail.com,
- el perfil de Facebook Cultura Urbana Vendrell
- al Centre cívic L’Estació / 977 66 32 89 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabla normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}



©2019 Ajuntament del Vendrell