08-12_Yulianna_Avdeeva_4_webDijous 22 d'agost, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, tindrà lloc un concert de piano, a càrrec d'Iulianna Avdeieva, en el marc del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals.

La pianista Iulianna Avdeieva va guanyar el Premi Chopin de piano l'any 2010, a Varsòvia, un gran reconeixement internacional per a una jove pianista, que cada dia és més coneguda i reconeguda com una destacada intèrpret de piano i va entrar de ple en el circuit professional de la música.

Iulianna Avdeieva va néixer el 1985 a Moscou i es va iniciar en la música als 5 anys amb Elena Ivanova com a tutora a la Gnessin Special School per a músics. L'any 2003 es va traslladar a Zurich per estudiar amb Konstantin Sherbakov. L'any 2008 es va graduar amb les millors notes a Zurich i Moscou i va continuar la seva formació a l'Acadèmia Internacional del Llac Como. Paral·lelament, continua rebent estímuls artístics de grans pianistes com Dmitri Bashkirov, Boris Berman, William Grant Naboré i Fou T'song.

 

El repertori d'Avdeieva va des de Bach a Beethoven, de Schubert a Chopin sense deixar de banda les grans obres del segle XX. A part dels seus concerts com a solista, s'interessa també pel repertori de cambra i sent especial curiositat per la interpretació amb instruments històrics.

Iulianna Avdeieva ha preparat per al concert del dijous 22 d'agost els Klavierstücke, núm. 1, 2 i 3; la Sonata per a piano núm. 7 op. 83, de S. Prokofiev, i la Sonata per a piano núm. 1 op. 11, de R. Schumann. És un programa que presenta un repte important, de tècnica i qualitat, i que està a l'alçada del prestigi del Festival Internacional de Música Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell