07-25_PortantsHonor2013_webFOTO_3DEVUITAhir al vespre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, va tenir lloc l'acte de nomenament oficial dels portants d'honor de la Festa Major 2013, que va ser presidit per l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

Fa cinc anys, per iniciativa de la Comissió de Cercavila, formada per totes les entitats i grups de cultura popular que participen actualment en les cercaviles de la Festa Major, i amb el vistiplau de l'Ajuntament del Vendrell, es va decidir crear la figura dels portants d'honor. Per tant, des del 2008, cada any quatre persones han estat distingides per haver destacat en algun vessant del ric patrimoni cultural i folklòric de la nostra vila, les quals, durant la Festa Major, reben el tracte d'autoritat a l'hora d'assistir en lloc preferent a tots els actes destacats.

Enguany, per a la Festa Major del 2013, s'ha acordat l'aprovació de l'elecció dels següents portants d'honor: Jaume Pell Soldevila, per la seva tasca com a cronista de castells i per la seva participació en el Ball de Malcasats; Jaume Domingo Mulet, per ser un dels recuperadors del Ball de Diables i pel seu fons fotogràfic de la Festa Major, sobretot de diades castelleres; Pere Esteban Socias, per ser un dels recuperadors dels Gegants del Vendrell, dels quals va ser cap de colla, graller i un dels fundadors del grup Tocats de Canya, entre d'altres vinculacions amb la cultura popular del municipi, i Maria Rosa Ivern Tous, per ser una de les fundadores de la colla sardanista Penedès, que després va acabar essent Dansaires del Penedès, i per la seva participació en diferents accions culturals amb La Lira Vendrellenca.

 

L'alcalde els va lliurar les distincions, que són un mocador brodat que recorda el seu càrrec i un pin de plata commemoratiu del nomenament.

Des de la primera edició, s'han reconegut amb el títol de portants d'honor les següents persones: Ció Pallarès, Jaume Vallès, Quim Tomàs i Xavier Inglès l'any 2008; Anna Balcells, Alfons Vigo, Ramon Buira i Jaume Esteve l'any 2009; Rosa Maria Esteban, Marcel·lí Güixens, Salvador Arroyo i Joan Descals l'any 2010; Jaume Pau Cañas, Òscar Garcia, Josep Ferré i Jaume Cabau l'any 2011, i Calota Baldrís, Anna Nin, Josep M. Inglés i Jordi Cañellas l'any 2012.

Foto: 3 de Vuit

 



©2019 Ajuntament del Vendrell