07-22_podium_webSota el lema "Vine a córrer... serà la llet" aquest diumenge 21 de juliol els carrers del Vendrell tornaven a acollir la tradicional Cursa Popular Vila del Vendrell organitzada pel Patronat d'Esports i el Club Runners El Vendrell.

Enguany el caràcter solidari de la cursa va fomentar que a la plaça Tobies, punt de sortida i arribada dels corredors, es visqués un ambient d'esport en família. Tots els corredors, grans i petits, van fer la seva contribució d'un cartró de llet o d'un euro. En total es van recollir 250 litres de llet i 250,50 euros que el regidor d'Esports, Sergi Teruel, va lliurar al representant de Càrites el Vendrell, Joan Carles Guitart.

 

Malgrat haver-ne tancat les inscripcions dos dies abans de la cursa amb un total de 500 inscripcions, cap corredor que es va apropar al punt de sortida va quedar-se sense participar, ja que es van recuperar els dorsals donats de baixa quinze minuts abans de la sortida.

Una de les novetats d'aquesta edició va ser la incorporació de la prova de 700 m adreçada a nens i nenes de categories benjamí i aleví. Dels 45 participants el Cristian Navarro, de l'escola d'atletisme Vilaseca i la Aida Santacana de l'Esportiu Penedès van ser els guanyadors.

També destacava pel nombre de participants la prova per a corredors nascuts a partir de l'any 2.005 en la que van participar 64 joves corredors. En aquesta cursa, a una distància de 350 metres, creuaven en primera posició la línia de meta el Lucas Mata del Club Pratenc i la Maria Díaz, del Xafatolls de Mollerussa.

Pel que fa a les curses infantils, la darrera prova, de 3 km, va ser la dels nascuts entre el 1997 i el 2000, amb una participació de més de 30 nens, en la que s'imposaven el Jordi Navero, del FC Barcelona i la Laura Girol, del Cornellà Atètic. En el cas de la Laura destacar que assolia la primera posició per tercer any consecutiu.

En la prova Open de sis kilòmetres 364 corredors van completar dues voltes al circuit, animats en tot moment pels vendrellencs que no es van voler perdre un dels clàssics esportius de la nostra vila. Els guanyadors eren el Robert Budai, del Club Runners El Vendrell i la Carol Menéndez de l'Esportiu Penedès, en les respectives categories masculina i femenina. En aquesta prova els corredors locals també van tenir el seu reconeixement, els primers en arribar a meta van ser l'Edgard de Seia i la Lois Burguès.

El lliurament de premis va comptar amb la presència de l'alcalde del Vendrell, Matí Carnicer, Benet Jané, primer tinent d'alcalde, del regidor d'Esports, Sergi Teruel, i de la regidora de Turisme, Angels Turdiu.

En finalitzar l'acte, Teruel va manifestar -que malgrat ser una prova esportiva ja consolidada, els canvis incorporats aquest any com el caràcter solidari, el canvi d'ubicació de la sortida i arribada i la incorporació d'una nova prova de 700 m pels benjamins i alevins, han incrementat el grau de satisfacció tant dels corredors locals com els vinguts d'altres punts de Catalunya. El regidor també va agrair a Club Runners El Vendrell la seva implicació en l'organització de la cursa que ha fet que s'assolís aquet nivell de qualitat que tot corredor es vol trobar quan participa en una cursa.



©2019 Ajuntament del Vendrell