El passat divendres 5 de juliol el Jurat de la VII Biennal de Ceràmica va presentar el veredicte dels artistes que exposaran la seva obra en la mostra d'enguany, que tindrà lloc el divendres 4 d'octubre a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell), coincidint amb la VII Fira de Ceràmica.

En total, s'hi han presentat 112 obres de 56 ceramistes d'arreu del món: Espanya, Portugal, Estats Units, Canadà, Suïssa, Grècia, Hongria, Regne Unit, Rússia, França, Argentina, Japó, Itàlia, Bèlgica, Polònia, Àustria, Turquia, Israel, Xipre, Eslovènia i Egipte.

El Jurat el componen persones de reconegut prestigi dins el món de la ceràmica i de l'art en general: Maria Bofill i Eulàlia Oliver, ceramistes; Màrius Domingo, crític d'art i gestor cultural; Jordi Ribas, llicenciat en Història de l'Art, i Albert Solé, regidor de Cultura.


Els ceramistes seleccionats han estat els següents:

 

Pálma Babos, Budaörs (Hongria)
Andrew Casto, Iowa (EUA)
Rafael Catalán, Madrid (Espanya)
Adele Howitt, Kingston Upon Hull (Regne Unit)
Rebecca Hutchinson, Rochester (EUA)
Christopoulos Ilias, Kalamata (Grècia)
Geneviève Meylan, Ollon (Suïssa)
Miguel Molet, Albelda (Aragó)
Roser Oter, Santa Oliva (Catalunya)
Rafaela Pareja, Vinalesa (País Valencià)
Irina Razumovskaya, St. Petersburg (Rússia)
Juliana Rempel, Alberta (Canadà)
Lourdes Riera, Saragossa (Aragó)
Cristòbal Saborit, Alcora (País Valencià)
Papaioannou Vasileios, Patràs (Grècia)

El dia de la inauguració de l'exposició, el Jurat donarà a conèixer els guanyadors de la VII Biennal de Ceràmica. El primer premi és l'edició d'un llibre amb il·lustracions en color de l'obra, el currículum de l'autor i una anàlisi de l'obra dins el context de l'art contemporani feta per un coneixedor de la ceràmica actual. Aquest llibre es publicarà durant l'any següent i es presentarà el dia de la inauguració de l'exposició que l'Ajuntament organitzarà per als tres primers guanyadors. El segon i tercer premi constaran d'una exposició conjunta amb edició de catàleg durant l'octubre de 2014.



©2019 Ajuntament del Vendrell