08-07_brightduo_webEl proper dijous 18 de juliol, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, el duo rus Bright Duo, format pel violoncel·lista Nikolaj Shugaev, protagonitzarà el segon concert del 33è Festival Internacional de Música Pau Casals.

Aquest brillant duo, guardonat en el concurs "Paper de Música" de Capellades de l'any passat, es va formar el 2010, quan el violoncel·lista Nikolaj Shugaev i la pianista Fatima Alieva van decidir participar en la primera competició musical de tot l'estat rus (el successor del concurs de tota la Unió Musical a l'URSS). Aquest primer experiment va tenir èxit, perquè el duo va quedar finalista del concurs. Aquesta parella de músics van decidir continuar el treball en conjunt i així van ser els guanyadors del prestigiós Concurs Internacional de Música de Cambra Città di Pinerolo. També han participat en molts festivals de música importants com el Joventut Creativa del Conservatori de Moscou i el Festival Internacional "Glòria al Mestre" que porta a terme la Fundació Internacional Mstislav Rostropòvitx.

 

Tots dos músics es van graduar amb matrícula d'honor al Conservatori de Moscou, on han estudiat amb els eminents professors Elisso Virsaladze i Natalja Shakhovskaya. En aquests moments Nikolay cursa un postgrau al Conservatori de la Suïssa Italiana a Lugano amb el professor R. Cohen. Aquests joves músics també tenen una carrera reeixida com a solistes.

Fatima Alieva ha guanyat diversos concursos internacionals de piano, entre els quals destaquen:
Concurs Internacional de Piano Sveitislav Stancic, Croàcia, 2007.
Concurs Internacional de Piano Rotary-Rotaract, Espanya, 2008.
Concurs Internacional de Piano Minsk 2010, Bielorrússia, 2010.
També col·labora permanentment amb l'Orquestra del Daguestan i amb l'Orquestra Filharmònica Togliatti.

Nikolaj Shugaev també ha guanyat diversos concursos internacionals:
Concurs Internacional Valsesia Musica, premi Monterosa Kawai, Itàlia 2007.
Concurs Internacional de Violoncel Licen, Àustria 2003.
Ha participat en nombrosos festivals: a Suïssa, Suècia, Croàcia, Portugal, Israel, etc.
També ha actuat a Itàlia, Polònia, Alemanya, Holanda, Japó i en diverses ciutats de Rússia.
Com a solista, ha tocat amb l'Orquestra de Cambra Camerata de Moscou, l'Orquestra de Cambra "Virtuosos de Gnessin" i l'Orquestra Simfònica de Moscou, sota la batuta de P. Slobodkin.

El Bright Duo interpretarà un programa amb obres de Beethoven, Schumann i Chopin.



©2019 Ajuntament del Vendrell