05-07_Cloenda_PQPIwLa sala d'actes de l'institut Andreu Nin va acollir aquest dimecres la cloenda dels programes Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI-PTT) del 2012-13, amb la presència dels alumnes, familiars, docents i representants de l'Ajuntament i dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona.

Els programes PQPI han comptat amb un total de 31 alumnes, 15 dels quals s'han format com a auxiliars de reparació i manteniment de vehicles lleugers i la resta com a auxiliars en vendes, oficina i atenció al públic.

 

Els curs ha permès als alumnes accedir als cicles de grau mitjà que s'ofereixen a l'institut Andreu Nin en comerç i en automoció, respectivament. Un dels objectius dels programes és, precisament, que els joves que han abandonat els estudis abans d'acabar l'educació obligatòria es tornin a reincorporar a l'àmbit formatiu i puguin reorientar el seu futur, per col·laborar així en la seva inserció laboral. De fet, 4 dels alumnes d'enguany ja han trobat feina.

Durant l'acte de cloenda, el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, va destacar la importància que el Vendrell pugui oferir aquest tipus de programa de qualificació professional inicial, ja que combatent el fracàs escolar, va dir, s'ataca també la xacra de l'atur. Martínez va recordar als alumnes que el Vendrell té 4.500 persones a l'atur i el 80 % d'aquestes tenen en comú que tenen com a estudis màxims l'ESO. "Es demostra, segons el regidor, que l'atur és una càrrega per a les persones amb menys formació i d'aquí la importància d'oferir formació postobligatòria a fi que els joves comptin amb més eines i una major qualificació per enfrontar-se al món laboral".

Els PQPI ofereixen formació teòrica i pràctica en matèries bàsiques, en orientació laboral i en matèries específiques de cada especialitat, incloent-hi un període de pràctiques en empreses que es realitza des de març fins a juny, quan finalitzen els programes. Aquests estan impulsats conjuntament pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament del Vendrell, aportant-hi recursos econòmics, estructurals i de professorat.
El regidor d'Educació ja ha confirmat que està garantida la continuïtat dels programes i que la preinscripció per al curs 2013-2014 ja compta amb una xifra important de nois i noies interessats



©2019 Ajuntament del Vendrell