07-02_FrangeswEl proppassat 15 de juny van finalitzar les tasques d'adequació de les franges perimetrals de les urbanitzacions del Nou Vendrell i els Masos. L'esforç conjunt de les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat i Protecció Civil ha permès dedicar més de 12.500 € i tractar un total de 18.675 m2 de franges perimetrals.

Aquestes franges tenen la funció de tallafocs en cas de declarar-se un incendi forestal, una mesura molt efectiva per defensar les urbanitzacions i zones habitades que es troben a prop de la zona boscosa, ja que es deixen sense vegetació o amb vegetació molt dispersa evitant que, en cas d'incendi, el foc trobi combustible que l'alimenti al seu pas. "Són actuacions que tenen una gran repercussió en la defensa de la vida i en els béns de les persones davant un incendi forestal", ha destacat des de Protecció Civil Jaume Escarré.

Per la seva part, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jaume Piñol, ha declarat que "l'elecció de les franges s'ha fet a partir de l'estudi dels serveis tècnics de l'àrea i finalment s'han prioritzat les d'aquelles urbanitzacions revertides que fa més temps que no s'han tractat".

A la urbanització del Nou Vendrell, els treballs s'han centrat en la franja contra incendis de la zona est. Les actuacions fetes són de tall arbustiu i poda de fins a 2,2 metres d'alçada, aclarida i manteniment de la franja ja existent, així com també s'ha fet l'obertura d'un nou sector de franja.

Pel que fa a les actuacions al carrer de la Sardana de la urbanització dels Masos de Coma-ruga, han consistit en el manteniment de la franja existent amb tall arbustiu, aclarida i trituració de les restes vegetals.
L'actuació, que estava previst ampliar a d'altres sectors, s'ha acotat per motius econòmics, perquè tot i que l'Ajuntament del Vendrell ha demanat reiterativament les ajudes d'altres administracions per poder actuar més globalment, ha quedat fora del repartiment de subvencions, que només han afavorit els municipis completament emplaçats en terreny forestal.

Està previst d'ampliar la campanya de franges tallafoc en properes temporades, fins arribar a la posada al dia de totes les franges perimetrals amb zona boscosa que existeixen al municipi.

Per a més informació: Àrea de Comunicació 977 16 64 71(62)



©2019 Ajuntament del Vendrell