06-18_cloenda_projecte_endavant_webAvui al matí, a la sala d'actes de l'Hotel d'Entitats, ha tingut lloc la cloenda del projecte educatiu "Endavant" del curs 2012-2013, un projecte de l'Ajuntament del Vendrell i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal donar suport a aquells alumnes que presenten dificultats d'aprenentatge, desmotivació, absentisme, problemes de conducta i que, en definitiva, tenen el risc de no graduar-se en ESO.

Per tal de facilitar la integració escolar, social i laboral d'aquests alumnes, el projecte "Endavant" ha previst adaptacions curriculars, flexibilitat horària i la realització d'estades formatives fora del centre, en empreses, entitats o departaments de l'Ajuntament, amb la finalitat que els alumnes, a través de l'aplicació pràctica dels coneixements i en un entorn adult que fomenti la responsabilitat, trobessin la motivació necessària per continuar els seus estudis. En aquest primer curs hi ha participat un total de 19 alumnes dels instituts Mediterrània i Andreu Nin, la majoria dels quals han aconseguit el graduat d'ESO.

 

El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha destacat l'èxit d'aquest primer curs del projecte "Endavant" i ha anunciat que continuarà el proper curs. D'altra banda, també ha destacat la col·laboració de les empreses privades que hi han participat i que han fet possible que els joves hagin tingut un primer contacte amb el món laboral, amb el qual han tingut una motivació més per continuar els estudis. Finalment, ha posat de relleu que "projectes educatius com aquest ens ajuden a lluitar contra l'atur perquè els joves amb més formació tindran més oportunitats per trobar una feina".

 



©2019 Ajuntament del Vendrell