07_festabicicleta_bucaners_garriga_webEl darrer diumenge de maig, mes de 1.400 persones van pedalejar amb motiu de la 71a edició de la Festa de la Bicicleta del Vendrell. Dissabte a la nit 110 ciclistes van participar en la 6a Pedalada nocturna pel terme municipal, organitzada com a acte previ a la festa grossa. El mateix dissabte, la Rambla va acollir la mostra "Tot sobre rodes" i diverses exhibicions esportives organitzades pel Patronat Municipal d'Esports. I també es va celebrar el Campionat de Catalunya de Bike Trial.

Un any més, la Festa de la Bicicleta va tornar a reflectir la solidaritat dels vendrellencs i les vendrellenques que van comprar les butlletes solidàries. En aquesta ocasió, els diners recaptats, 419 euros, es van destinar a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Vendrell i Comarca (AFAVC).


El mateix diumenge al matí va tenir lloc la "1a Marxa Cicloturista El Vendrell Costa Daurada", organitzada per la Penya Ciclista del Baix Penedès i que va comptar amb la participació de 166 ciclistes. I el passat divendres al vespre, al Centre cívic L'Estació, va tenir lloc l'acte de signatura de la donació a l'Ajuntament del Vendrell de la documentació de la Comissió Jan Fusté i la projecció del documental La festa de la bicicleta des dels seus orígens, audiovisual elaborat per Televisió el Vendrell i l'Arxiu Històric Comarcal del Baix Penedès.

Els guanyadors de la Festa de la Bicicleta d'enguany van ser:
- Grup més nombrós: escola Àngels Garriga del Vendrell, amb 270 participants (250 euros)
- Grup més original: Els Cavallets (150 euros)
- Bicicleta més original: Bon Diee (val a l'Hotel Ra; el segon i tercer premis d'aquesta categoria van quedar deserts)
- Millor carrossa d'entitats: un cotxe històric d'Els Pastorets del Vendrell (350 euros)
- Millor carrossa d'escoles: primer premi per a l'escola Àngels Garriga del Vendrell, amb el vaixell pirata "Els bucaners de Cal Garriga" (350 euros), i segon premi per a l'escola Sagrat Cor del Vendrell, amb una carrossa que representava una diada castellera dedicada als Nens del Vendrell (200 euros).

L'entrega de premis va anar a càrrec de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell; Benet Jané, primer tinent d'alcalde; Eva Moreno, regidora de Ciutadania; Sergi Teruel, regidor d'Esports, i la cantant Lucrecia. L'artista cubana va ser una convidada sorpresa que va animar a cantar i a ballar totes les persones que estaven a la Rambla per gaudir de la Festa de la Bicicleta.

Des de l'organització de la Festa de la Bicicleta es vol agrair especialment la participació desinteressada a totes les persones que van col·laborar i prendre part activa en la celebració d'aquesta festa durant tot el cap de setmana.

Més informació i fotos



©2019 Ajuntament del Vendrell